Papa Franjo: 'Vratimo se izvoru milosrđa'

Papa Franjo: 'Vratimo se izvoru milosrđa'

– Osjetimo Njegovu blizinu i nježnost; tada ćemo i mi biti sposobniji za milosrđe, strpljenje, praštanje i ljubav – istaknuo je Papa.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
CNS/Paul Haring
Objavljeno:
 
22.02.2021 19:47

 

Devedeset godina nakon prvoga ukazanja Milosrdnoga Isusa sestri Faustini Kowalskoj, Papa je poslao poruku biskupu Płocka, u kojoj potiče vjernike da se vrate izvoru milosrđa kako bi postali sposobni za strpljenje, praštanje i ljubav, prenosi Vatican News.

'Prenosite svijetu vatru Milosrdnoga Isusa. Budite za sve ljude znak Njegove prisutnosti među vama', važna je zadaća koju je papa Franjo dao povodom 90. obljetnice Isusova ukazanja svetoj Faustini Kowalskoj, apostolu Božjeg milosrđa, koja je u ćeliji samostana kongregacije sestara Blažene Djevice Marije od Milosrđa u Płocku dobila od Gospodina zadaću da dade napraviti sliku s natpisom: 'Isuse, uzdam se u Tebe'.

Zadaća koju danas daje papa Franjo odraz je snažne poruke posebnoga dara prosvjetljenja, kako je rekao Ivan Pavao II. na Misi beatifikacije te redovnice 18. travnja 1993. godine, koji je obratio vjernike na svim krajevima svijeta.

U pismu biskupu, monsinjoru Piotru Liberi, papa Franjo sjedinjuje se u molitvi s poljskim vjernicima, dijeleći radost Crkve u Płocku. Podsjetio je također na riječi iz 'Dnevnika' sestre Faustine: 'Čovječanstvo neće upoznati mir sve dok se ne obrati izvoru mojega milosrđa'. Zbog toga je Papin poziv vrlo jasan. Obratimo se tom izvoru. Molimo Krista dar milosrđa.

– Pustimo da nas zagrli i prožme. Imajmo hrabrosti vratiti se Isusu, susresti u sakramentima Njegovu ljubav i Njegovo milosrđe. Osjetimo Njegovu blizinu i nježnost; tada ćemo i mi biti sposobniji za milosrđe, strpljenje, praštanje i ljubav – istaknuo je Papa.

U poruci je papa Franjo podsjetio i na riječi svetoga Ivana Pavla II. koje je izgovorio na Misi posvete svetišta Božanskoga milosrđa u Krakovu, 17. kolovoza 2002. godine. Vatru milosrđa valja prenijeti svijetu. U Božjem će milosrđu svijet pronaći mir, a čovjek sreću. Riječ je o posebnom izazovu za Crkvu u Płocku, obilježenu tom objavom; za kongregaciju sestara Naše Gospe od Milosrđa, za grad i za svakoga od vas. Izazov je to u znaku vatre Isusove ljubavi.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu