Papa Franjo završio pohod Portugalu

Papa Franjo završio pohod Portugalu

Svjetski dan mladih 2023.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
07.08.2023 07:45

 

Portugalski predsjednik Marcelo Rebelo de Sousa bio je zajedno s političkim i crkvenim izaslanstvom u svečanosti oproštaja u nedjelju navečer u lisabonskoj zračnoj luci ''Figo Maduro'' kako bi odali počast i zahvalu Svetom Ocu na završetku njegova 42. međunarodnog apostolskog pohoda za Svjetski dan mladih 2023. godine, piše Vatican News.

Događaji posljednjeg dana Svjetskog dana mladih 2023. uključivali su svečanu Misu na kojoj je bilo nazočno više od milijun mladih i najavu grada Seula u Južnoj Koreji kao mjesta održavanja sljedećeg Svjetskog dana mladih 2027. godine.

Prije svog odlaska Papa je zahvalio desetcima tisuća volontera koji su vrijedno radili u organizaciji Svjetskog dana mladih u Lisabonu.

Papa je izrazio duboku zahvalnost i pohvalio je sve mlade koji su omogućili ove nezaboravne dane za njihov trud, podsjećajući kako su dali primjer što znači biti pravi tim i služiti za dobro drugih.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: