Papa kardinalu Brenesu: 'Molim za sve vas'

Papa kardinalu Brenesu: 'Molim za sve vas'

U požaru koji je zahvatio katedralu u glavnom gradu Nikaragve, Managui, gotovo je potpuno spaljen 400 godina stari križ Sangre de Cristo (Krv Kristova).

Fotograf
Twitter
Objavljeno:
 
04.08.2020 09:23

 

Papa Franjo poslao je poruku nadbiskupu Manague, u Nikaragvi, u kojoj izražava svoju blizinu vjernicima, nakon atentata počinjenoga 31. srpnja u katedrali u tom gradu, piše Vatican News.

- Dragi brate, pratim te u boli zbog tog vandalskog čina i blizu sam tebi i tvojem narodu. Molim za sve vas - istaknuo je papa Franjo u vlastoručno napisanoj poruci koju je poslao kardinalu Leopoldu Joséu Brenesu, nadbiskupu Manague, u Nikaragvi.

Poruku je objavio i u jednoj videosnimci pokazao sam kardinal, tijekom Mise koju je slavio 2. kolovoza, na 'Dan tišine i molitve', zakazan nakon atentata počinjenoga 31. srpnja u katedrali u Managui. Toga je dana u katedralu, u kapelu Presvete Krvi Kristove, neki čovjek, glave prekrivene kapuljačom, bacio molotovljev koktel. Vatra je uništila, među ostalim, križ star 400 godina.

- Sramotan je to čin, terorističko djelo - istaknuo je nadbiskup Manague u propovijedi na Misi koja se na YouTube kanalu prenosila izravno iz njegova doma.

Kardinal je zahvalio Papi za solidarnost koju je izrazio i u nedjeljnom podnevnom nagovoru u Vatikanu.

- Lijepo je osjetiti blizinu Pape, kao brata i prijatelja. Ta nas blizina jača u vjeri i ohrabruje da idemo naprijed - rekao je kardinal te dodao.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatitli za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu