Papa na putu za Bahrein

Papa na putu za Bahrein

Započelo je Papino 39. apostolsko putovanje. Za Bahrein je krenuo jutros u 9:45 iz talijanske zračne luke ''Fiumicino''. Predviđeni dolazak u tu bliskoistočnu zemlju je u 14:45 po srednjoeuropskom vremenu u zračnu bazu u Awaliju.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Daniel Ibáñez
Objavljeno:
 
03.11.2022 09:59

 

Papa Franjo prvi je Petrov nasljednik koji će posjetiti Kraljevinu Bahrein. Za vrijeme posjeta od 3. do 6. studenog planirano je sudjelovanje na “Bahreinskom forumu za dijalog: Istok i Zapad za ljudski suživot“, susret s raznim vjerskim vođama kao i s lokalnim vjernicima.

Neposredno prije polaska iz Doma svete Marte, Papa se susreo s trima obiteljima iz Ukrajine. Kako navodi Tiskovni ured Svete Stolice, riječ je o susretu sa suprugom pravoslavnoga svećenika koja je došla u Italiju s dvoje djece – suprug i najstariji sin ostali su u Ukrajini. Potom je na susretu bila i 30-godišnja majka s dvije kćeri koje su pobjegle iz Zaporižja te 53-godišnja žena sa svojim sinom koji ima teški invaliditet i svojom 73-godišnjom majkom. Obitelji je pratio papinski milostinjar, kardinal Konrad Krajewski.

Nakon molitve Anđeoskoga pozdravljenja na svetkovinu Svih svetih, 1. studenog, papa Franjo unaprijed je zahvalio svima koji će ga primiti. “Preksutra krećem na apostolsko putovanje u Kraljevinu Bahrein, gdje ću ostati do nedjelje. Već sada želim pozdraviti i iskreno zahvaliti kralju, vlastima, braći i sestrama u vjeri te cijelom narodu u toj zemlji, osobito onima koji već neko vrijeme rade na pripremi tog posjeta. Bit će to putovanje u znaku dijaloga: sudjelovat ću, naime, na Forumu koji tematizira nasušnu potrebu da se Istok i Zapad više susreću na dobro ljudskog suživota; imat ću priliku razgovarati s vjerskim predstavnicima, posebno muslimanima. Molim sve da me prate molitvom, kako bi svaki susret i događaj bili plodonosna prilika da se, u ime Božje, podupre stvar bratstva i mira, koji su u našem vremenu tako silno i prijeko potrebni”.

Prema običaju, Sveti se Otac 2. studenog pomolio pred ikonom “Salus Populi Romani” u rimskoj bazilici Sv. Marije Velike kako bi posvetio putovanje zagovoru Blažene Djevice Marije.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: