Papa otputovao iz Slovačke

Papa otputovao iz Slovačke

Papa Franjo otputovao je u srijedu 15. rujna u popodnevnim satima iz Slovačke na kraju svoga 34. apostolskog putovanja započetog 12. rujna posjetom Budimpešti prigodom 52. međunarodnog euharistijskog kongresa.

Autor
Vatican News/Laudato/F.P.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
15.09.2021 16:45

 

Zadnja etapa Papina četverodnevnog pastoralnog pohoda Slovačkoj održanog pod geslom: 'S Marijom i Josipom na putu koji vodi k Isusu', bilo je Nacionalno svetište Gospe od Sedam Žalosti u Šaštinu u kojem je slavio velebno euharistijsko slavlje na kojem se okupilo više od 60 000 vjernika.

Nakon misnoga slavlja Papa se odvezao automobilom do zračne luke u Bratislavi gdje ga je dočekala predsjednica Republike Slovačke Zuzana Čaputová. Nakon privatnog susreta koji je trajao nekoliko minuta, Papa je ušao u zrakoplov gdje je previđena tiskovna konferencija tijekom leta za Rim.

Napuštajući Slovačku, Papa je uputio poruku putem Twittera: 'Zahvalan sam Bogu što mi je omogućio ostvariti ovo apostolsko putovanje. Zahvalan sam svima onima koji su na različite načine surađivali, osobito molitvom. Sve vas nosim u srcu'.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu