Papa pohodio špilju i baziliku svetog Pavla u Rabatu

Papa pohodio špilju i baziliku svetog Pavla u Rabatu

Papino putovanje na Maltu pratite izravno na Laudato televiziji.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
03.04.2022 10:57

 

Drugi dan 36. inozemnoga putovanja na Maltu pod geslom: ''Iskazivahu nam nesvakidašnje čovjekoljublje'' Dj (28,2), papa Franjo počeo je pohodom špilji i bazilici sv. Pavla u Rabatu.

Papa se u špilji pomolio i zapalio svijeću pred kipom zaštitnika Malte. Molio je za ''milost dobroga srca'' i ponovno pozvao na iskazivanje dobrodošlice izbjeglicama i ljudsko bratstvo te osudio ravnodušnost. Upisujući se zatim u Knjigu posjeta, primio je na dar reljef sv. Pavla te se i na molbu potpisao na bijelu kapicu u spomen na posjet.

Papa se zatim pomolio i u samoj bazilici sv. Pavla, sagrađenoj nad špiljom, kao što su to učinili i njegovi predšasnici, sv. Ivan Pavao II. i Benedikt XVI. Molio je za jačanje vjere kako bi ''svi s mudrošću shvatili koja ih je ljubav stvorila, krv otkupila i duh obnovio'', te udijelio apostolski blagoslov okupljenima. Zatim je, sjedeći, razgovarao s nekoliko djece, kojima je darovao krunicu, a oni njemu svoje crteže, te s bolesnicima, beskućnicima, potrebitima, ovisnicima.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu