FOTO/VIDEO – Papa predslavio Misu pred oko 10 000 vjernika

FOTO/VIDEO – Papa predslavio Misu pred oko 10 000 vjernika

Euharistijsko slavlje pratili su brojni vjernici i preko medija!

Autor
Laudato
Fotograf
EWTN
Objavljeno:
 
07.03.2021 16:42

 

Papa Franjo danas je na stadionu 'Franso Hariri' u Erbilu predslavio Misu pred oko 10 000 ljudi.

U svojoj homiliji pred okupljenim vjernicima kazao je da je lako upasti u zamku i misliti da drugima trebamo dokazati da smo jaki, kao i upasti u krive slike o Bogu kako bi nas ohrabrile, ali zapravo je suprotno, jer svi trebamo Božje snage i nade koje nam je Krist objavio na križu.

– Ovdje u Iraku, koliko je vaše braće i sestara, prijatelja i sugrađana koji nose rane nasilja i rata. Vidljive i nevidljive. Napast je ta da se na te i druge bolne događaje odgovori ljudskim snagama i mudrošću. Isus nam pokazuje Božji put, kojim je On sam prošao i na koji nas poziva da ga slijedimo – kazao je papa Franjo.

Osvrćući se na pročitano Evanđelje, kazao je kako je Isus protjerao iz Hrama mjenjače novca i trgovce, jer ga je Otac poslao pročistiti Hram: 'ne samo Hram od kamena, već prije svega naše srce'.

– Kao što Isus nije podnosio da kuća Njegova Oca postane tržnica, također želi da naše srce ne bude mjesto previranja, nereda i pomutnje – rekao je Franjo, naglasivši kako srce trebamo očistiti od lažnih sigurnosti koje trguju s vjerom u Boga prolaznim stvarima, a također od srca i Crkve trebamo ukloniti opake napasti moći i vlasti.

Naglasio je kako za to trebamo Isusa. Gospodin želi da se spasimo i postanemo živi Hram Njegove ljubavi.

– Crkva u Iraku učinila je mnogo kako bi promicala predivnu mudrost križa šireći milosrđe i Kristovo praštanje, osobito prema najpotrebitijima. Unatoč velikom siromaštvu i poteškoćama, mnogi od vas velikodušno su ponudili konkretnu pomoć siromašnima i onima koji pate. To je jedan od razloga koji su me ponukali da dođem među vas, kako bih vam zahvalio i utvrdio vas u vjeri i svjedočenju. Danas mogu vidjeti i rukom dodirnuti Crkvu u Iraku koja je živa, Krist živi i djeluje u ovom svom narodu, svetom i vjernom – zaključio je Papa i narod preporučio zagovoru Bogorodice.

 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: