Papa putuje u Kazahstan

Papa putuje u Kazahstan

Posjetit će grad Nur-Sultan povodom VII. kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
01.08.2022 14:20

 

Papa će u rujnu posjetiti Kazahstan. Potvrdio je to ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni:

Prihvaćajući poziv civilnih i crkvenih vlasti, papa Franjo će od 13. do 15. rujna ove godine krenuti na najavljeno apostolsko putovanje u Kazahstan, gdje će posjetiti grad Nur-Sultan u povodu VII. kongresa poglavara svjetskih i tradicionalnih religija.

Tema ovogodišnjeg kongresa bit će ''Uloga poglavara svjetskih i tradicionalnih religija u socioduhovnom razvoju čovječanstva nakon pandemije''.

Svake tri godine vjerski se poglavari okupljaju na kongresu u glavnome kazahstanskome gradu. Bivši predsjednik, Nursultan Nazarabaev pozvao je na prvi takav kongres 2003. godine. Nadahnuće je bio Dan molitve za mir koji je 1986. godine prvi put predvodio sveti Ivan Pavao II. u talijanskom Asizu, gdje je okupio pripadnike različitih religija kako bi promicali međureligijski dijalog, mir i sklad. Susreti ''Duh Asiza'' postali su godišnja tradicija koja se održava svake godine u drugom gradu u Europi.

Papa je početkom travnja govorio o tom mogućem putovanju tijekom videorazgovora uživo s kazahstanskim predsjednikom Kassym-Jomartom Tokayevom. Na povratku sa svog apostolskog posjeta Kanadi, Papa je ponovio svoju nadu u odlazak, navodeći kako bi pohod u Kazahstan bilo manje rigorozno putovanje, izvijestio je Vatican News.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu