Papina poruka sudionicima Taizéa: "Kad smo zajedno, Duh Božji puše na poseban način"

Papina poruka sudionicima Taizéa: "Kad smo zajedno, Duh Božji puše na poseban način"

U poruci je istaknuto da se susret događa u vremenu brojnih tjeskoba.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
30.12.2021 16:29

 

Sveti Otac uputio je poruku sudionicima 44. europskog susreta mladih u organizaciji zajednice Taizé, koji je zbog pandemije podijeljen u dva susreta. Prvi je dio programa online od 28. prosinca do 1. siječnja te će se putem YouTubea, među ostalim, moći pratiti molitva te meditacija pred Torinskim platnom u katedrali sv. Ivana, izvijestio je Vatican News

Također će se održati dvije online radionice, o solidarnosti s migrantima te brizi za zajednički dom. Drugi dio održat će se od 7. do 10. srpnja 2022., kada bi se mladi iz cijele Europe trebali okupiti u Torinu.

Papinu poruku potpisuje državni tajnik, kardinal Pietro Parolin, te se izražava blizina i molitva Svetog Oca za sve koji prate program online.

U poruci je istaknuto da se susret događa u vremenu brojnih tjeskoba. Mnogi se pitaju: ''Ima li naš planet budućnost? Koje odgovornosti moramo preuzeti kako bismo osigurali njegovo očuvanje i učinili zemlju pogodnom za život? Dok je sve više polarizacija, kako možemo, prema vašoj odabranoj temi za nadolazeću godinu 'postati majstorima jedinstva'?''

– Umjesto da se predate obeshrabrenju i izbjegavate ova pitanja, odlučili ste suočiti se s njima, zajedno tražiti, moliti, slušati Riječ Božju, kako biste joj dopustili da rasvijetli najsloženije ljudske situacije – navedeno je u poruci.

Kad smo zajedno, Duh Božji puše na poseban način, navodi se u poruci u kojoj se prisjeća na aktualni sinodski hod u kojem i Katolička crkva pokušava sebe učiniti dostupnijom djelu Duha, pozivajući Kristove učenike da otkriju koliko smo potrebni jedni drugima.

– Odabrali ste ne skidati pogled s ljudske patnje i očite hitnosti vremena, već gledati na te stvarnosti s povjerenjem koje vam je dano da sudjelujete u rješenjima. Iako ne nedostaju razlozi za tjeskobu, jednako je istina da Duh Božji ne prestaje djelovati i pobuđivati tvorce bratstva, solidarnosti i jedinstva. Otvarajući se prisutnosti uskrslog Krista i dopuštajući mu da ujedini vaša srca, pripremate se kako biste upravo to i postali – navedeno je u poruci Svetog Oca.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: