Petra Vuković iz ZAMAK-a najbolja mlada slastičarka u Engleskoj

Petra Vuković iz ZAMAK-a najbolja mlada slastičarka u Engleskoj

Petra Vuković, članica Zajednice mladih katolika Karlovac, proglašena je najboljom mladom slastičarkom u Engleskoj, javlja Svetijosip.com

Autor
svetijosip.com/Laudato/F.P.
Fotograf
Zamak
Objavljeno:
 
06.06.2023 10:46

 

Petra je sudjelovala na natjecanju Young Pastry Chef of the Year, koje se održalo u Sheffieldu 31. svibnja, te je osvojila titulu National young pastry chef winner 2023.

U konkurenciji osam sjajnih mladih slastičara iz cijele Engleske, Petra je odnijela pobjedu, ali i prvu nagradu za najbolje iskorišteno lisnato tijesto. Mlada slastičarka iz Karlovca pripremila je ukupno pet deserata, a žiri je bodove dijelio u kategorijama: okus, prezentacija, inovativnost, higijena i tehnika. Osim titule najboljeg mladog slastičara, Petra je osvojila i put u Milano, gdje će četiri dana učiti od najboljeg svjetskog slastičara Massima Picea.

Inače, Petra završava Studij pekarstva i slastičarstva na Sveučilištu u Birminghamu, a radi u kuhinji restorana ''Adams'' koji je vlasnik Michelinove zvjezdice. Uspješna slastičarka uskoro se vraća u Hrvatsku, gdje će svoje talente predstaviti u poznatom rovinjskom restoranu.

petra

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: