Počela Generalna skupština Unije Manje braće Europe u Međugorju

Počela Generalna skupština Unije Manje braće Europe u Međugorju

Petnaesta Generalna skupština Unije Manje braće Europe – UFME (Unio Fratrum Minorum Europae) počela je u ponedjeljak 27. veljače večernjom Misom u župnoj crkvi sv. Jakova u Međugorju koju je predslavio aktualni predsjednik UFME-e, dr. fra Miljenko Šteko, objavljeno je na portalu Medjugorje-info.com.

Autor
medjugorje-info.com/Laudato/F.P.
Fotograf
Radio Mir Međugorje
Objavljeno:
 
28.02.2023 09:02

 

Koncelebrirali su provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Jozo Grbeš; apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje, mons. Aldo Cavalli kao i međugorski župnik, fra Zvonimir Pavičić uz franjevce koji su pristigli u Međugorje tijekom dana.

Franjevački provincijali (OFM) svih europskih zemalja, zajedno s generalnim definitorima iz Europe, u kojoj djeluje više od šest tisuća franjevaca, sastaju se svake dvije godine u nekome od europskih gradova kako bi razmijenili iskustva te odredili smjernice budućeg djelovanja u skladu s vlastitom karizmom.

Ove godine skupština se održava u Međugorju od 27. veljače do 3. ožujka 2023. o temi ''Budućnost UFME – od kud smo krenuli, gdje smo danas, što želimo biti“. U radu će sudjelovati i general Reda Manje braće, fra Massimo Fusarelli te čitava Uprava Franjevačkoga reda. Na skupštini u Međugorju izabrat će se novi predsjednik, dopredsjednik, Stalno vijeće i glavni tajnik UFME-e, čije je sjedište u Bruxellesu.

Mise u danima skupštine predslavit će fra Massimo i mons. Sabino Iannuzzi, biskup biskupije Castellaneta u Italiji, franjevac koji je 2015. godine bio predsjednik UFME-e.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: