Podkraj – proslavljena prva Mlada misa nakon 35 godina

Podkraj – proslavljena prva Mlada misa nakon 35 godina

'Moje mi srce govori: 'Traži lice njegovo!''

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
dominikanci.hr
Objavljeno:
 
26.07.2021 16:41

 

Novozaređeni svećenik Hrvatske dominikanske provincije, fr. Matej Trupina, u Župi svete Ane – Podkraj, Travnik (BiH), proslavio je prošlu subotu Mladu misu pod geslom: 'Moje mi srce govori: 'Traži lice njegovo!' Kako piše portal Centralna.ba, to je prva Mlada misa u Podkraju nakon 35 godina.

Svečano euharistijsko slavlje mladomisnik je predslavio u koncelebraciji s fr. Slavkom Sliškovićem, provincijalom Hrvatske dominikanske provincije, vlč. Marijom Oršolićem, župnikom, fr. Antom Bobašem – mladomisnikovim propovjednikom, drugom braćom dominikancima i svećenicima okolnih župa te uz sudjelovanje velikog broja vjernika.

Prije početka Mise mladomisnika i prisutne je, biranim riječima, pozdravio župnik, vlč. Mario. Prigodnu homiliju održao je fr. Anto Bobaš, mladomisnikov redovnički brat.  Fr. Anto je u propovijedi, između ostalog, nadahnut pročitanim evanđeoskim odlomkom o pozivu apostola Mateja, naglasio da najprije treba biti čovjek otvoren za sve, bez predrasuda i mržnje, treba biti na raspolaganju svima. Potom je govorio o dvjema stvarima koje su važne na svećeničkom putu, a to su: vjerovati i moliti. Pozvao je mladomisnika da svaki dan iznova započinje vjerovati i da ustraje u tome, a potom je naglasio važnost molitve, kako njegove osobne tako i molitve onih koji će moliti za njega.

Na koncu misnog slavlja fr. Matej je zahvalio svima koji su ga pratili na putu do svećeništva te je zatim okupljenima udijelio mladomisnički blagoslov. Slavlje se nastavilo na svečanom ručku kod kuće obitelji Trupina na Ožegi u Đelilovcu, izvijestili su dominikanci na svojoj mrežnoj stranici.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu