Poljaci zatečeni vandalskim činom LGBT aktivista: Oskvrnjen kip Isusa koji nosi križ

Poljaci zatečeni vandalskim činom LGBT aktivista: Oskvrnjen kip Isusa koji nosi križ

Kip Isusa koji nosi križ u glavnom gradu Poljske Varšavi jučer je bio meta anarhista i LGBT aktivista.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
31.07.2020 09:53

 

Nepoznata skupina ljudi oko Isusovih usta zavezala je maramu s iscrtanim anarhističkim simbolom te su na križ postavili duginu zastavu. Isto to učinili su na još nekoliko drugih kipova u Varšavi, izvještava Church Pop.

Fotoreporteri JohnBoB & Sophie Art preuzeli su odgovornost za ovaj vandalan čin.  Kako sami kažu, odlučili su djelovati sve dok se ne iskorijeni homofobija.

- Sve dok zastava čini nekoga gorim i neprimjerenim za društvo svečano obećavamo da ćemo i dalje provocirati. Oprostite, ali nitko neće reći da je poljska zastava neprimjerena i da nekoga vrijeđa. Ovo je naš poziv na bitku. Trebat će vam toliko vremena da vas podsjetimo da postojimo. Da niste sami. Ovaj grad je također naš - napisali su.

Kryspin Banko iz Kongregacije svećenika misionara svetog Vinka Paulskog osudio je ovaj čin te pozvao na obraćenje savjesti i srca.

Poljska političarka i članica europskog parlamenta Beata Szydło na svom je Twitter računu također komentirala ovaj događaj.

- LGBT aktivisti zahtjevaju poštovanje, ali se sada pokazalo kako oni nemaju poštovanja za mjesta i spomenike svetaca Poljaka. Profanacija lika Krista ispred bazilike Svetog Križa u Varšavi čin je kojeg svi trebamo osuditi - napisala je.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: