Poljski predsjednik pobijedio na izborima pa u svetištu zahvalio Djevici Mariji

Poljski predsjednik pobijedio na izborima pa u svetištu zahvalio Djevici Mariji

Andrzej Duda posjetio je poljsko nacionalno marijansko svetište nakon tijesne pobjede na predsjedničkim izborima.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Jasna Gora
Objavljeno:
 
15.07.2020 12:23

 

Duda je prije nekoliko dana osvojio drugi uzastopni mandat za poljskog predsjednika u tijesnoj borbi s gradonačelnikom Varšave Rafalom Trzaskowskijem. Imao je ukupno 51% glasova naspram gotovo 49% glasova svog konkurenta. U zemlji od 38 milijuna stanovnika presudilo je nešto više od 400 tisuća glasova razlike.

Prema izvještajima lokalnih medija koje prenosi Catholic News Agency, Duda je nakon izbora posjetio Gospino svetište Jasne Góre gdje je sudjelovao na večernjoj molitvi.

- Zahvaljujemo ti na njegovoj (op.a. Dudinoj) prisutnosti u Jasnoj Gori. Zahvaljujemo na njegovu svjedočenju vjere. Na pragu drugog mandata, predajemo ti ga u tvoje ruke, Djevice Marijo, kao i sva pitanja naše domovine, vjerujući da ćeš uvijek biti prisutna u njegovom životu - molio je čuvar svetišta Waldemar Pastusiak. 

Inače, Duda je u više navrata posvjedočio čvrstu vjeru u Isusa Krista te se za vrijeme svog prvog mandata zalagao za kršćanske vrijednosti. Dana 10. lipnja potpisao je tzv. 'Obiteljsku povelju' koja se protivi istopolnim brakovima i posvojenjima, te se obvezao na zaštitu djece od LGBT ideologije.

Duda je također posjetio Jasnu Góru nakon pobjede na prvim predsjedničkim izborima 2015. godine. U istom svetištu bio je u ožujku ove godine sudjelujući u molitvama za okončanje pandemije koronavirusa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: