Porast vjerskih progona u svijetu 

Porast vjerskih progona u svijetu 

Svakodnevno se u svijetu sve više krše vjerske slobode.

Autor
Laudato/G.O.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
24.04.2021 19:09

 

Zaklada papinskoga prava 'Pomoć Crkvi u nevolji' objavila je, putem mrežne prezentacije, 15. izdanje izvještaja o vjerskoj slobodi u svijetu, za razdoblje od 2018. do 2020. godine. Prema izvještaju hrvatskog ureda Vatican Newsa, u svijetu se svakodnevno sve više krše vjerske slobode, a vjerski progoni u stalnom su porastu.

Na predstavljanju ovog izvještaja sudjelovala je Asia Bibi, pakistanska kršćanka koja je 10 godina provela u zatvoru pod optužbom za bogohuljenje. Ispričala je svoju tragičnu i okrutnu životnu priču, posebno govoreći o svojim dvjema kćerima koje su 2009. godine, kada je ona uhićena, imale 8 i 9 godina. K tomu, jedna je od njih s tjelesnom invalidnošću i mentalnom zaostalosti. 

– Odvojene od majke dugo vremena, jasno je da su kćeri pretrpjele traume – kazala je Asia koja danas slobodna živi sa svojom obitelji u Kanadi. 

Isto tako, najavila je svoj skori odlazak u Rim te je izrazila zahvalnost papi Franji i Benediktu XVI. na potpori i molitvama tijekom godina. Njezina hvala proširuje se na sve one koji su se zauzeli za njezino oslobođenje.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu