Porastao broj pobačaja u Ujedinjenom Kraljevstvu u vrijeme pandemije

Porastao broj pobačaja u Ujedinjenom Kraljevstvu u vrijeme pandemije

Statistike pokazuju da je izvršeno gotovo 110 000 pobačaja u samo prvih pola godine.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Flickr
Objavljeno:
 
11.09.2020 13:23

 

Broj pobačaja u Engleskoj i Walesu naglo se povećao u prvoj polovici 2020. godine, prema statistikama objavljenim u četvrtak, piše Catholic News Agency.

Nove podatke, koje je Odjel za zdravstvo i socijalnu skrb objavio 10. rujna, pokazale su da je od 1. siječnja do 30. lipnja izvršeno 109 836 pobačaja. To je 4 296 više nego u prvih šest mjeseci 2019. godine, u kojoj je izvršen najveći broj pobačaja u toj zemlji.

Ako se broj izvršenih pobačaja nastavi ovom brzinom, u drugoj polovici 2020. godine, postavit će se novi neslavni rekord.

– Ove smo se godine okupili kao narod i žrtvovali smo dosta toga kako bismo zaštitili najranjivije od koronavirusa. Nažalost, u isto smo vrijeme štitili jednu skupinu ljudi, a dopustili smo da se prekine život tisuće djece – rekla je glasnogovornica udruge 'Right to Life UK', Catherine Robinson.

Najveći mjesečni porast u odnosu na prethodnu godinu dogodio se u travnju, kada je izvršeno 20 546 pobačaja – 4 540 više nego u travnju 2019. godine.

Robinson je primijetila da se porast podudara s uvođenjem privremenih mjera u vrijeme pandemije, kojim se dopustio pobačaj kod kuće.

Naime, prema privremenom zakonu uvedenom 30. ožujka, ženama koje traže medicinski potpomognute pobačaje sada je dopušteno uzimati obje tablete za pobačaj – mifepriston i misoprostol – kod kuće do 10. tjedna trudnoće. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: