Poslužitelji Kuće susreta Tabor hodočastili u Svetu Zemlju

Poslužitelji Kuće susreta Tabor hodočastili u Svetu Zemlju

Poslužitelji Kuće susreta Tabor hodočastili su u Svetu Zemlju od 4. do 11. rujna.

Autor
tabor.hr/Laudato/M.B.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
13.09.2023 11:37

U hodočašću su uz poslužitelje sudjelovali volonteri, dobročinitelji i prijatelji Kuće susreta Tabor.

Hodočašće je bilo nadahnuto blagdanom Rođenja Blažene Djevice Marije, Male Gospe, stoga je i započelo u Marijinu gradu Nazaretu. Iz Nazareta su hodočasnici obilazili najprije sveta mjesta u Galileji te su među ostalim pohodili sveto brdo Karmel, svetište na gori Tabor, zatim Kafarnaum, Tabghu, Galilejsko jezero, svetište na Gori Blaženstava i Kanu Galilejsku.

Nakon tri dana hodočasnici su se iz Nazareta uputili u Ain Karem te su pohodili svetišta povezana s Marijinim pohodom sv. Elizabeti i svetište gdje je rođen sv. Ivan Krstitelj, nakon čega su nastavili put prema Betlehemu.

Iz Betlehema su hodočasnici svakog dana obilazili sveta mjesta u Jeruzalemu, zatim svetišta na Maslinskoj gori, svetište Getsemani te Judejsku pustinju, grad Jerihon, Mrtvo more i Kumran.

Posljednjeg dana hodočašća hodočasnici su pohodili Pastirske poljane, sveto brdo Sion u Jeruzalemu, Dvoranu Posljednje večere – Cenakul, svetište usnuća Blažene Djevice Marije te na kraju hodočašća svetište Emaus koje je na putu prema Tel Avivu, odakle su u popodnevnim satima krenuli prema Hrvatskoj.

Duhovnik hodočašća bio je voditelj Kuće susreta Tabor, fra Ivan Matić.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: