Program 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira u Međugorju

Program 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira u Međugorju

Na samu godišnjicu svetu Misu predslavit će novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Jozo Grbeš.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
medjugorje-info.com
Objavljeno:
 
19.06.2022 09:31

 

Međugorski župnik, fra Marinko Šakota, najavio je program proslave 41. obljetnice ukazanja Kraljice Mira, piše Radiopostaja Mir Međugorje.

''Na samu uočnicu imamo jutarnju Hodnju mira. U 6 sati ujutro polazi s Humca, moli se za mir. To je počelo prije točno 30 godina, dakle 1992. godine. Molimo za mir koji je tako potreban svijetu, Ukrajini i u srcima svih ljudi. Raspored svetih Misa na uočnicu je u 8, 11 i 19 sati. Nakon večernje svete Mise klanjanje je Isusu u Presvetom Oltarskom Sakramentu i traje cijelu noć do 6 sati ujutro. Na samu godišnjicu svete Mise su u 6, 7, 8, 9, 11 i svečana sveta Misa 41. obljetnice ukazanja je u 19 sati'', kazao je fra Marinko najavivši i kako će misno slavlje na uočnicu predslaviti fra Ljubo Kurtović, župnik na Humcu, a na samu godišnjicu novi provincijal Hercegovačke franjevačke provincije, fra Jozo Grbeš.

Kazao je kako će i ove godine s Brda ukazanja, kraj kipa BDM, od 16:30 moliti onu molitvu koju su djeca vidjeoci molili s Majkom: Vjerovanje, sedam Očenaša, Zdravo Marijo i Slava Ocu, i u procesiji i molitvi krunice krenuti prema župnoj crkvi sv. Jakova, gdje će svi zajedno proslaviti 41. obljetnicu ukazanja Kraljice Mira.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu