Pronađeno svetohranište ukradeno iz kanadske katedrale

Pronađeno svetohranište ukradeno iz kanadske katedrale

Svetohranište je ukradeno početkom tjedna, a još uvijek se traže počinitelji svetogrdnog čina.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Wikimedia
Objavljeno:
 
10.09.2020 10:32

 

Svetohranište koje je ukradeno početkom ovog tjedna iz katedrale svete Katarine Aleksandrijske, u kanadskom gradu St. Catharinesu, pronađeno je u srijedu 9. rujna.

Skupina župljana iz katedrale pronašla je svetohranište u parku Centennial, koji se nalazi u blizini katedrale. Svetohranište je bilo djelomično potopljeno u kanal, a nedostajali su dijelovi ciborija. Hostije nisu pronađene, no jer je svetohranište bilo pod vodom, vjerojatno su se otopile, piše CNA.

Svetohranište je pronađeno dan nakon što je mjesni biskup Gerard Bergie izdao javnu molbu kradljivcima da ga vrate, dodavši da je svetohranište izrađeno od čelika, te da nema veliku novčanu vrijednost.

Videosnimke su zabilježile dvije osobe, pretpostavlja se muškarca i ženu, koji su u katedralu provalili 8. rujna oko 4:30 sati ujutro.

Katedrala je prethodno bila izložena brojnim krađama i djelima vandala, uključujući krađu dvaju brončanih stalaka za svijeće 2019. godine.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: