Proslavljen Dan Teološko-katehetskog instituta u Mostaru

Proslavljen Dan Teološko-katehetskog instituta u Mostaru

Prvi dio programa započeo je svetom Misom koju je predslavio mons. Tomo Vukšić, a propovijedao je mjesni biskup, mons. Petar Palić.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Crkva na kamenu
Objavljeno:
 
17.11.2021 08:33

 

Teološko-katehetski institut u Mostaru u ponedjeljak je, na spomendan sv. Alberta Velikoga, proslavio svoj dan te je tom prigodom Institut dodijelio diplome, nagrade i zahvalnice studentima i profesorima, piše Crkva na kamenu. Prvi dio svečanoga programa započeo je svetom Misom u 11 sati u katedrali Marije Majke Crkve. Misno slavlje predslavio je mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski, a propovijedao je mjesni biskup, mons. Petar Palić. U koncelebraciji su bili: don Marko Šutalo, predstojnik TKIM-a; mons. Amaury Medina Blanco, tajnik Apostolske nuncijature u BiH; don Josip Knežević, prodekan za znanost KBF-a u Sarajevu; don Bernard Marijanović, profesor na TKIM-u; don Stipe Gale, kancelar, i don Ante Jukić, tajnik biskupa Petra.

Nakon Mise uslijedio je program svečane dodijele diploma. Uz akademsku himnu 'Gaudeamus' u katedralnu dvoranu svečano su ušli prvostupnici, a zatim je predstojnik, prof. dr. Marko Šutalo, pozdravio sve nazočne. Uslijedili su kratki pozdravi: u ime KBF-a u Sarajevu sve je pozdravio doc. dr. sc. Josip Knežević, u ime Sveučilišta u Mostaru i rektora, prof. dr. sc. Zorana Tomića, okupljenima se obratio prorektor za poslovanje, ljudske potencijale i upravljanje kvalitetom, prof. dr. sc. Zdenko Klepić. Gospodin Darko Juka, savjetnik predsjednika Vlade HNŽ-a, dr. sc. Nevenka Hercega također je pozdravio nazočne i izrekao čestitke predstojniku i diplomantima. Uslijedio je svečani čin dodjele diploma sveučilišnim prvostupnicima religijske pedagogije i katehetike. Diplome su primile: Mila Boras, Vanessa Madžar, Martina Miličević, s. Anica Orlović, Zrinka Proleta, Marija Propadalo i Ivana Vukoja.

Sukladno Pravilniku o nagrađivanju Teološko-katehetskog instituta u Mostaru, podijeljene su i  nagrade za najbolji uspjeh i završni rad. Priznanja su dodijeljena Vanessi Madžar i s. Anici Orlović. Nagrada i zahvalnica za dugogodišnji rad na TKIM-u dodijeljena je mons. Tomi Vukšiću za sav trud koji je uložio u život i rad ove akademske zajednice. Akademski čin glazbenim točkama uzveličale su Nikolina Zovko, mezzosopranistica, i Lucija Zovko, korepetitorica.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: