[SAUDIJSKA ARABIJA] Cristiano Ronaldo se prekrižio nakon što je zabio gol

[SAUDIJSKA ARABIJA] Cristiano Ronaldo se prekrižio nakon što je zabio gol

On sam, zbog svog imena i prestiža, vjerojatno ne će imati problema zato što se prekrižio nakon postignutog gola.

Autor
deon.pl/Laudato/D.T.
Fotograf
deon.pl
Objavljeno:
 
24.08.2023 15:45

 

Planetarno poznati nogometaš Cristiano Ronaldo postao je junak polufinalne utakmice arapske Lige prvaka ne samo zbog pogotka koji je postigao i kojim je progurao svoju momčad u sljedeću etapu natjecanja već i zbog onoga što je napravio trenutak kasnije. Naime, nakon što je zabio jedanaesterac, zatrčao se prema tribini i na sebi je napravio znak križa. 

To ne bi bilo ništa čudno, jer sam je više puta govorio o svojoj vjeri u Boga. Međutim, ovaj pobožni čin napravio je u zemlji u kojoj su kršćani progonjeni, a prakticiranje bilo koje druge vjere osim islama strogo je zabranjeno. Međunarodna organizacija ''Open Doors'' koja se zalaže za progonjene kršćane, vjerske slobode i ljudska prava, na svojoj ljestvici zemalja gdje su kršćani najugroženiji Saudijsku Arabiju smjestila je na visoko 13. mjesto. 

U njihovu izvješću stoji kako "većina kršćana u Saudijskoj Arabiji su imigranti koji dolaze iz zemalja s niskim i srednjim prihodima u Aziji i Africi. Osim što su iskorištavani i slabo plaćeni, redovito se suočavaju s verbalnim i fizičkim nasiljem zbog svoje etničke pripadnosti i niskog statusa, kao i na vjerskoj osnovi. Izvješće ove međunarodne organizacije također pokazuje da su kršćani, unatoč situaciji u kojoj se nalaze, sve hrabriji u pogledu svoje vjere, a u Saudijskoj Arabiji oni polako rastu. Hrabra gesta Cristiana Ronalda zasigurno će im dati još više hrabrosti. On sam, zbog svog imena i prestiža, vjerojatno ne će imati problema zato što se prekrižio nakon postignutog gola.

 Trenutak dok se jedan od najboljih nogometaša svih vremena križa, možete pogledati ovdje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: