Studenti iz Amerike posjetili kardinala Puljića

Studenti iz Amerike posjetili kardinala Puljića

Studentima je pružena prilika da upoznaju stanje i povijest katolika i Katoličke Crkve u BiH.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
22.07.2021 13:33

 

Vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić, danas je primio 21 američkog studenta sa sveučilišta iz Bostona (SAD), koji su došli sa svojim profesorom političkih znanosti Denisom Sullivanom, piše nedjelja.ba.

Riječ je o skupini studenata sudionika jednomjesečnog ljetnog programa u organizaciji Northeastern Universityja, prilikom kojeg posjećuju Srbiju te Bosnu i Hercegovinu. Ovaj program traje već 12 godina i svake godine novim generacijama studenata pruža priliku da upoznaju političku, društvenu, ekonomsku, kulturnu, povijesnu i religijsku situaciju ovdašnjih prostora i naroda, a u plan je već nekoliko godina uvršten i posjet vrhbosanskom nadbiskupu.

Tako je i ove godine američkim studentima pružena prilika da upoznaju stanje i povijest katolika i Katoličke Crkve u BiH upravo od kard. Puljića, koji je u svojem izlaganju povijesne prilike i aktualno stanje Crkve stavio u širi društveno-povijesni kontekst.

Svojim obraćanjem izazvao je veliko zanimanje kod studenata te su uslijedila brojna pitanja nadbiskupu. Posebno zanimljiva tema studentima bila su ratna zbivanja u Sarajevu kojima je kardinal osobno svjedočio kroz sve vrijeme rata, stoga je mogao iz prve ruke odgovarati na njihova pitanja o tom razdoblju.

Na kraju su gosti iz Bostona zahvalili kardinalu te nastavili svoj posjet glavnom gradu BiH.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: