Susret Franjevačke mladeži u Frankfurtu

Susret Franjevačke mladeži u Frankfurtu

Redovitom tjednom susretu Franjevačke mladeži (Frame) u Hrvatskoj katoličkoj župi Frankfurt u petak 17. veljače 2023. priključili su se članovi Franjevačke mladeži u Würzburgu i Wiesbadenu.

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
IKA
Objavljeno:
 
18.02.2023 12:21

 

Nakon što su predstavnici Frame predstavili svoje članove i aktivnosti kojima se bave u svojim zajednicama, domaći duhovni asistent, fra Kristijan Šilić, održao je kratki nagovor o korizmama koje je obdržavao sv. Franjo.

Potom je uslijedila Misa na kojoj je duhovni asistent Frame Würzburg, fra Ivan Penava, propovijedao o Isusu ''koji nas po krštenju i Misi opet ujedinjuje u jedan Božji narod nakon što su se ljudi kod kule babilonske razjedinili u različite jezike''. Pozvao je mlade da u svakom gradu u koji putuju potraže crkvu jer će u njoj susresti braću i sestre u vjeri, a kod svake franjevačke crkve naići će na zajednicu mladih kojoj se mogu priključiti. Tako će se povezati sa svim framašima i vjernicima u cijelom svijetu.

Nakon Mise mladima se obratio župnik HKŽ-a Frankfurt, fra Petar Komljenović, a uz framaše iz Wiesbadena bila je njihova duhovna asistentica, s. Gordana Davidović. Potom je uslijedila okrjepa te igre koje su pripremili framaši iz Frankfurta.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: