Susret hrvatskih i slovenskih franjevaca konventualaca u Olimju

Susret hrvatskih i slovenskih franjevaca konventualaca u Olimju

Tradicionalni godišnji susret (srečanje) hrvatskih i slovenskih franjevaca konventualaca održan je u srijedu 24. travnja 2024. u samostanu bl. Antona Martina Slomšeka u Olimju (Slovenija).

Autor
IKA/Laudato/F.P.
Fotograf
ofmconv.hr
Objavljeno:
 
25.04.2024 16:51

 

Na susretu je sudjelovalo četrdesetak fratara Hrvatske provincije sv. Jeronima franjevaca konventualaca, predvođenih provincijskim ministrom, fra Miljenkom Hontićem, i Slovenske provincije sv. Josipa franjevaca konventualaca s provincijskim ministrom, fra Milanom Kosom.

Program susreta započeo je pozdravom domaćina ovogodišnjeg susreta, provincijskog ministra Kosa u blagovalištu samostana. Uslijedilo je razgledavanje samostana, crkve i ljekarne samostana (jedna od triju najstarijih u Europi – nakon Pariza i Dubrovnika).

Središnje euharistijsko slavlje predslavio je fra Milan Kos u zajedništvu s fra Miljenkom Hontićem i ostalom braćom u marijanskom svetištu Uznesenja Blažene Djevice Marije u Olimju.

Uslijedilo je razgledavanje obližnjeg muzeja bogatog baroknim umjetninama koje su izraz slovenskog identiteta toga razdoblja.

Druženje je nastavljeno zajedničkim ručkom, što je bila prilika za bolje međusobno upoznavanje.

Zahvaljujući domaćinima, provincijski ministar, fra Miljenko Hontić, najavio je sljedeći susret (srečanje) koji će se održati 2025. godine u Hrvatskoj.

ofmconv

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: