Svećenik preminuo od leukemije 23 dana nakon ređenja

Svećenik preminuo od leukemije 23 dana nakon ređenja

O. Livinius posljednje dvije godine studirao je na Papinskom sveučilištu 'Angelicum', kao bogoslov iz Nigerije, dok se u Italiji liječio od raka.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
28.04.2021 08:22

 

O. Livinius Esomchi Nnamani, koji je u Rimu za svećenika zaređen uz posebno dopuštenje pape Franje, u bolničkoj sobi na Veliki četvrtak 1. travnja, preminuo je od leukemije 23. travnja u 31. godini života.

Sahrana ovog mladog svećenika bila je u Rimu 26. travnja, u Župi San Giovanni Leonardi, a posljednja 23 dana svog života posvetio je slavljenju Mise iz bolničkog kreveta, prenosi katolički tjednik Nedjelja.

O. Livinius posljednje dvije godine studirao je na Papinskom sveučilištu 'Angelicum', kao bogoslov iz Nigerije, dok se u Italiji liječio od raka. Pristupio je Redu Majke Božje u Nigeriji prije deset godina, a doživotne zavjete položio je u rujnu 2020.

Budući da je, nakon što mu se stanje pogoršalo, uputio pismo Papi zamolivši ga da pomakne datum njegova ređenja, Sveti Otac odgovorio mu je 31. ožujka dopustivši mu da može biti zaređen sljedeći dan, odnosno na Veliki četvrtak, kada se Crkva sjeća i utemeljenja sakramenta svetoga Reda.

Tako ga je za svećenika sljedećeg dana zaredio pomoćni biskup Rima, mons. Daniele Libanori, u bolnici Casilino Medica Group, a svoju svećeničku službu o. Livinius započeo je podijelivši blagoslov liječnicima i medicinskom osoblju u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Preminuo je samo 23 dana poslije svog ređenja, nakon što je sa svojim poglavarom, još jednim svećenikom i jednim mladićem koji je prepoznao njegovo zvanje, sudjelovao na molitvi u kapeli Božjeg milosrđa.

Posmrtni ostatci o. Liviniusa bit će prebačeni u njegov rodni grad u Nigeriji, gdje će biti pokopan. Na 'Angelicumu' će se 3. svibnja slaviti Misa zadušnica za njihova pokojnog mladog kolegu svećenika.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu