Svetišta ujedinjena u molitvi za kraj pandemije

Svetišta ujedinjena u molitvi za kraj pandemije

Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
28.04.2021 09:06

 

Trideset svetišta iz čitavoga svijeta svakoga će dana u svibnju voditi molitvu krunice za kraj pandemije, u okviru molitvenoga maratona čija tema glasi: 'Crkva se svesrdno moljaše Bogu' (Dj 12,5). Inicijativa, koju je po želji pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za novu evangelizaciju, na poseban će način uključiti svetišta u cijelom svijetu kako bi bila promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama.

Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva krunice prenosit će se izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. Već je prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo pozivajući ih da tijekom svibnja ponovno otkriju ljepotu molitve krunice u vlastitom domu. Uz poziv je vjernicima ponudio dvije molitve Kraljici neba za kraj pandemije.

Podsjetimo na kraju da se od 17. travnja, svakoga dana od ponedjeljka do subote, u podne, ponovno prenosi i molitva svete krunice iz bazilike svetoga Petra, koju predvodi kardinal Angelo Comastri, bivši Papin vikar za Grad Vatikan i nekadašnji nadprezbiter bazilike, piše Vatican News.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu