Svibanjski 'molitveni maraton' krunice za završetak pandemije

Svibanjski 'molitveni maraton' krunice za završetak pandemije

Inicijativa će na poseban način uključiti sva svetišta svijeta, tako da ona postanu promotori vjernicima, obiteljima i zajednicama molitve krunice za prizivanje kraja pandemije.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Vatican Media
Objavljeno:
 
23.04.2021 08:38

 

Papinsko vijeće za promociju nove evangelizacije u mjesecu svibnju organizira 'molitveni maraton' krunice iz 30 svetišta iz cijeloga svijeta s nakanom: moliti za završetak pandemije.

– Sa živom željom pape Franje mjesec svibanj bit će posvećen molitvenom maratonu na temu: 'Crkva se svesrdno moljaše Bogu' (Dj 12,5). Inicijativa će na poseban način uključiti sva svetišta svijeta, tako da ona postanu promotori vjernicima, obiteljima i zajednicama molitve krunice za prizivanje kraja pandemije – navedeno je u priopćenju.

Papinsko vijeće pojasnilo je kako će molitva počinjati svakoga dana u 18:00, po srednjoeuropskom vremenu, te da će se moći pratiti izravno na službenim vatikanskim komunikacijskim kanalima.

– Papa Franjo otvorit će ovu veliku molitvu 1. svibnja i završiti je 31. svibnja – zaključeno je u priopćenju Papinskog vijeća za promociju nove evangelizacije koje je prenio katolički tjednik Nedjelja.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: