U Francuskoj ubijen katolički svećenik

U Francuskoj ubijen katolički svećenik

O ubojstvu su na svom Twitter profilu izvijestili francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin te glavni tajnik i glasnogovornik Francuske biskupske konferencije Hugues de Woillemont. 

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
KTOTV
Objavljeno:
 
09.08.2021 17:58

 

Katolički svećenik ubijen je u francuskom Saint-Laurent-sur-Sevreu, malom gradiću od svega četiri tisuće stanovnika. O ubojstvu su na svom Twitter profilu izvijestili francuski ministar unutarnjih poslova Gerald Darmanin te glavni tajnik i glasnogovornik Francuske biskupske konferencije Hugues de Woillemont. 

Prema informacijama kojim raspolaže njemački Kathpress, muškarac s ruandskom putovnicom predao se lokalnoj policiji priznavši da je ubio Oliviera Mairea, provincijala Monfortskih misionara. Prema izvješćima, radi se o muškarcu za kojeg se sumnjalo da je prošle godine podmetnuo požar u katedrali u Nantesu, udaljenom 60 kilometara od Saint-Laurent-sur-Sevrea. a koji je bio stavljen pod sudski nadzor i na psihijatrijsko liječenje.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: