U Italiji ubijen katolički svećenik, poznat po brizi za beskućnike i migrante

U Italiji ubijen katolički svećenik, poznat po brizi za beskućnike i migrante

51-godišnji Malgesini bio je poznat po svojoj privrženosti beskućnicima i migrantima u sjevernotalijanskoj biskupiji.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Nadbiskupija Como
Objavljeno:
 
15.09.2020 20:03

Talijanski svećenik Roberto Malgesini pronađen je danas mrtav u ranim jutarnjim satima, u blizini svoje župe, u gradu Como u Italiji.

51-godišnji Malgesini bio je poznat po svojoj privrženosti beskućnicima i migrantima u sjevernotalijanskoj biskupiji. CNA je izvijestila da je svećenik umro od posljedica uboda nožem, a ubojstvo je priznao 53-godišnjak iz Tunisa, koji se predao policiji.

Navodno, ubojica pati od nekih mentalnih bolesti, te je osobno poznavao Malgesinija, koji mu je osigurao sobu za spavanje, jer je Tunižanin beskućnik.

– Ponosni smo, ja kao biskup i kao Crkva, na svećenika koji je dao život za Isusa u onima najmanjima – rekao je biskup Oscar Cantoni.

Mnogi ljudi kojima je Malgesini pomagao, ili su s njim surađivali, istaknuli su da je bio osoba koja je svakodnevno živjela Evanđelje, u svakom trenutku dana. Njegova smrt izazvala je tugu u migrantskoj zajednici.

– Cijeli je život posvetio najmanjima. Bio je svjestan rizika svoga poslanja. Grad i svijet nisu razumjeli njegovu misiju – rekao je Roberto Bernasconi, direktor dijecezanske podružnice Caritasa.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu