U Kini zaređen treći biskup u skladu sa sporazumom s Vatikanom

U Kini zaređen treći biskup u skladu sa sporazumom s Vatikanom

U okviru Privremenog sporazuma između Svete Stolice i Narodne Republike Kine.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
pixabay.com
Objavljeno:
 
25.11.2020 18:08

 

U katedrali u kineskom Qingdau (pokrajina Shandong), u ponedjeljak je za biskupa zaređen mons. Toma Chen Tianhao.

– Mogu potvrditi da je preuzvišeni Toma Chen Tianhao treći biskup imenovan i zaređen u okviru Privremenog sporazuma između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa – izjavio je ravnatelj Tiskovnog ureda Svete Stolice, Matteo Bruni.

Dodao je da se 'sa sigurnošću ubuduće očekuju druga biskupska ređenja jer su u tijeku razni postupci za nova biskupska imenovanja.

Privremeni sporazum između Svete Stolice i Narodne Republike Kine o imenovanju biskupa potpisan je u rujnu 2018., a produljen u listopadu 2020. Sporazum se izravno ne dotiče diplomatskih odnosa dviju država, ni pravnog statusa Katoličke Crkve u Kini, kao ni odnosi klera i kineskih vlasti. Njime se regulira imenovanje biskupa – važna stvarnost za življenje Crkve i zajedništvo pastira Crkve u Kini s rimskim biskupom i svim biskupima svijeta, piše IKA pozivajući se na Vatican News.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu