U Mostaru biskup Palić zaredio osam đakona

U Mostaru biskup Palić zaredio osam đakona

Na misnom slavlju bili su nazočni roditelji i uža obitelj ređenika.

Autor
cnak.ba
Fotograf
KTA
Objavljeno:
 
22.11.2020 10:08

 

Po posvetnoj molitvi i polaganju ruku biskupa mostarsko-duvanjskoga i upravitelja trebinjsko-mrkanskoga, msgr. Petra Palića, tijekom svečanog misnog slavlja u subotu 21. studenoga, u mostarskoj katedrali Marije Majke Crkve, Sveti red đakonata primila su osmorica kandidata: Ivan Aničić, Branimir Bevanda, Tomislav Rajič, Vinko Nenadić (kandidati Mostarsko-duvanjske biskupije), Tomislav Crnogorac, Marko Bandić, Džoni Dragić te Antonio Primorac (kandidati Hercegovačke franjevačke provincije), prenosi Crkva na kamenu.

U svečanom slavlju sudjelovalo je 50-ak svećenika, a pod svetom Misom pjevao je katedralni zbor 'Marija'. Svečane litanije Svih svetih otpjevao je don Ivan Bijakšić. Na misnom slavlju bili su nazočni roditelji i uža obitelj ređenika. Biskup je svima okupljenima, a posebno ređenicima, izgovorio prigodnu homiliju te je naglasio da će novoređenici najbolje posvjedočiti današnje ređenje ako budu živjeli po primjeru Isusa Krista, Vrhovnog Pastira, i ako budu svojim vlastitim životom svjedočili svoju vjeru i svoje redovničko poslanje u današnjem svijetu.

Nakon propovijedi uslijedio je obred ređenja, a zatim su đakoni primili i odjenuli štolu, znak đakonskog služenja i dostojanstva, te se zaogrnuli dalmatikom.

Poslije svete Mise uslijedilo je bratsko i prijateljsko čestitanje te fotografiranje, a onda je upriličena zajednička gozba koja je bila popraćena ugodnim razgovorom i druženjem. 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: