U Novom Travniku održan molitveno-karizmatski susret

U Novom Travniku održan molitveno-karizmatski susret

Bez poniznosti nema ni svjedočenja ni svetosti – kazao je kardinal Puljić.

Autor
Laudato/D.T.
Fotograf
nedjelja.ba
Objavljeno:
 
18.10.2020 10:07

 

U Župi Presvetoga Trojstva, u Novom Travniku, u subotu 17. listopada održan je molitveno-karizmatski susret u organizaciji spomenute župe i Katoličke karizmatske obnove u Duhu Svetomu BiH (KKODS BiH), prenosi nedjelja.ba.

Geslo okupljanja bilo je: 'Radujmo se i radost naša da bude potpuna' (1 Iv 1; 4), a uz pripadnike različitih karizmatskih zajednica koje djeluju u BiH nazočili su: vrhbosanski nadbiskup, kardinal Vinko Puljić; pomoćni banjolučki biskup, mons. Marko Semren; župnik domaćin, don Anto Ledić, te predavači: Damir Zukam, nacionalni koordinator KKODS-a HR, fra Tomislav Jelić, duhovni asistent KKODS-a BiH i fra Ivo Pavić, župnik u Šurkovcu.

Tijekom cjelodnevnog programa obrađene su teme: 'Karizmatski pokret i obnova u Duhu u Katoličkoj Crkvi', 'Snaga zajedništva – struja milosti', 'Novi život u Duhu' te 'Božja riječ – snaga u životu vjernika'. Između pojedinih predavanja uslijedile su prigodne molitve i duhovne pjesme prožete proživljenim iskustvima prisutnih. Vrhunac dana bila je sv. Misa koju je u poslijepodnevnim satima predslavio kardinal Puljić u zajedništvu s desetak svećenika.

U prigodnoj propovijedi najprije se osvrnuo na spomendan sv. Ignacija Antiohijskog, koji se proslavljao taj dan, podsjetivši kako je on naslijedio sv. Petra na mjestu biskupa u Antiohiji te da je umro mučeničkom smrću u Rimu. Zatim je progovorio samim pripadnicima pojedinih karizmatskih zajednica. 

– Dugo smo vremena vjeru shvaćali i prenosili racionalno, razumom, a s novim karizmatskim pokretima koji su u službi nove evangelizacije u tu je poruku uključeno i srce – ustvrdio je vrhbosanski nadbiskup te upozorio na određene opasnosti koje se mogu iz toga izroditi – kazao je.

Prije svega poručio im je da u svom životu moraju biti svjedoci: u obitelji, na radnome mjestu, a da bi to uspjeli, oholost treba ostaviti po strani. 
– Bez poniznosti nema ni svjedočenja ni svetosti – zaključio je kardinal Puljić.

Prije završnog blagoslova nadbiskup je zajedno s gospodinom Mirkom Puđom, koordinatorom zajednice i fra Tomislavom Jelićem, duhovnim asistentom KKODS-a BiH, potpisao i predao predviđene statute. Nakon toga je gosp. Puđa izrekao riječi zahvale te uručio prigodne darove kardinalu, mons. Semrenu i župniku Lediću.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: