U Sarajevu započelo 82. redovito zasjedanje biskupa BiH

U Sarajevu započelo 82. redovito zasjedanje biskupa BiH

Središnja tema zasjedanja bit će uključivanje biskupijskih zajednica i Biskupske konferencije BiH u Sinodalni hod Katoličke Crkve za XVI. redovito opće zasjedanje Biskupske sinode.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Katolička tiskovna agencija
Objavljeno:
 
04.11.2021 09:54

 

Biskupska konferencija Bosne i Hercegovine, 4. i 5. studenog 2021. s početkom u 9:00 sati, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije u Sarajevu (ulica Josipa Stadlera 13) održat će svoje 82. redovito zasjedanje. Predsjedat će nadbiskup metropolit vrhbosanski, kardinal Vinko Puljić, predsjednik BK-a BiH, uz sudjelovanje svih članova Biskupske konferencije BiH te delegata Hrvatske biskupske konferencije i Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda, izvijestila je Katolička tiskovna agencija.

Središnja tema zasjedanja bit će uključivanje biskupijskih zajednica i Biskupske konferencije BiH u Sinodalni hod Katoličke Crkve za XVI. redovito opće zasjedanje Biskupske sinode koja će se održati u listopadu 2023. u Rimu na temu: 'Za sinodalnu Crkvu: zajedništvo, sudjelovanje i poslanje'. Biskupi će razmotriti i provedu predstojeće Đakonske pastoralne godine, saslušati izvještaje svojih delegata s pojedinih važnih susreta te razmotriti pojedine prijedloge na pastoralnom i karitativnom planu.

Uoči radnog dijela zasjedanja, biskupi će, u srijedu 3. studenog u 18 sati, slaviti svetu Misu u katedrali Srca Isusova u Sarajevu. Euharistijsko slavlje predslavit će kardinal Puljić. Prigodnu propovijed uputit će biskup kotorski, mons. Ivan Štironja, delegat Međunarodne biskupske konferencije sv. Ćirila i Metoda.

Biskupi će također u četvrtak 4. studenog ujutro slaviti svetu Misu u kapeli Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa i potom se susresti s bogoslovnom zajednicom.

Biskupi će završiti svoje zasjedanje konferencijom za novinare koja će biti upriličena u petak 5. studenog, u 12 sati, u prostorijama Nadbiskupske rezidencije, u Sarajevu, u ulici Josipa Stadlera 13. Na početku konferencije svoj osvrt na zasjedanje dat će kardinal Puljić i dopredsjednik BK-a BiH, mons. Tomo Vukšić, nadbiskup koadjutor vrhbosanski i apostolski upravitelj Vojnog ordinarijata u BiH.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: