U španjolskoj biskupiji zaređen prvi svećenik nakon 11 godina

U španjolskoj biskupiji zaređen prvi svećenik nakon 11 godina

Svake godine u ljetno vrijeme vjernički se puk raduje novim svećeničkim ređenjima. Među njima uvijek ima posebnih, dirljivih, a ponekad i nevjerojatnih priča.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Facebook
Objavljeno:
 
24.06.2021 12:43

 

Svake godine u ljetno vrijeme vjernički se puk raduje novim svećeničkim ređenjima. Među njima uvijek ima posebnih, dirljivih, a ponekad i nevjerojatnih priča. Tako je španjolac Alvaro Marino Molinera zaređen za svećenika 20. lipnja po rukama biskupa Césara Franca iz biskupije Segovia. A vijest je još veća kad se istakne podatak da je Molinera prvi zaređeni svećenik te biskupije nakon gotovo 11 godina.

Podsjetimo, zadnje ređenje dijecezanskih svećenika u biskupiji Segovia bilo je 4. srpnja 2010. godine. 

Obitelj, prijatelji te brojni svećenici i đakoni također su nazočili povijesnoj ceremoniji ređenja u katedrali. Prema El Adelantadu de Segovia, novi je dijecezanski svećenik za svoje svećeničko geslo odabrao: 'Sve mogu u Onom koji me jača', prenosi CNA.

Tijekom svoje homilije na Misi ređenja, biskup Franco rekao je da svećeništvo daje ovlast za suočavanje sa zlom, ali da bi svećenik to mogao, mora u svom životu oponašati otajstvo križa.

Biskup je naglasio da u vršenju svećeničke službe osoba ne smije biti kukavica, ne vjerovati u Krista ili živjeti vjeru na osrednji način. Pritom je ohrabrio Marína da svu svoju snagu stavi u Isusa Krista.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: