U Srijemskoj biskupiji službeno otvoreni pastoralni centar i tiskovni ured

U Srijemskoj biskupiji službeno otvoreni pastoralni centar i tiskovni ured

Veoma je važno da svi daju svoj doprinos, jer bez toga uredi će ostati samo uredi i ne će ispunjati svoj smisao.

Autor
I.Z./Laudato/D.R.
Fotograf
Ivica Zrno
Objavljeno:
 
02.03.2021 08:31

 

U ponedjeljak 1. ožujka 2021., u prostorijama Biskupijskog Ordinarijata Srijemske biskupije u Petrovaradinu, službeno su otvoreni uredi Biskupijskog pastoralnog centra (BPC) i Tiskovnog ureda Srijemske biskupije.

Na ovaj svečani događaj okupili su se svećenici – predstavnici iz sva tri dekana Srijemske biskupije, Ana Hodak, tajnica BPC-a i koordinatorica rada TU-a, te djelatnici Radio–televizije Vojvodina. Službeno otvorenje, s početkom u 10:00 sati, sastojalo se od dva dijela. Prvi dio bio je obilježen molitvom i pozdravnim riječima domaćina, a drugi dio obilježio je svečani blagoslov prostorija te poziv i poticaji vlč. Ivice Zrna.

Okupivši se u crkvi svetog Jurja, mučenika, svećenici su u zajedništvu s biskupom izmolili molitvu Trećeg časa, nakon čega je mons. Đuro Gašparović, biskup srijemski, uputio pozdravnu riječ.

– S radošću i ponosno smo se okupili danas u Petrovaradinu jer želimo uzveličati jedan veoma lijepi i za nas značajan događaj. Blagoslovit ćemo i službeno pustiti u rad dva ureda koja su od velikog značenja za našu Srijemsku biskupiju. Prvi ured, Biskupijski pastoralni centar, ima zadaću pastoralne skrbi za područje cijele Biskupije. Stoga je veoma važan jer će nam iz njega dolaziti poticaji i smjerokazi za pastoralni život u našim župama, što je veoma važno. Drugi ured, Tiskovni ured, nositelj je zadaće komunikacije s današnjim svijetom koji je uvelike obilježen medijima. Oba ureda su nam važna, obje djelatnosti su nam na ponos i blagoslov. Hvala vam svima na dolasku, podršci i spremnosti za djelovanje – kazao je mons. Gašparović.

Zatim je pozdravnu riječ okupljenima uputio vlč. Ivica Zrno, koordinator rada BPC-a i ravnatelj TU-a Srijemske biskupije.

– Danas smo svjedoci prvih koraka veoma važnih tijela ili institucija unutar jedne biskupije. Danas zazivamo obilan Božji blagoslov na prostorije u kojima će biti smješteni Biskupijski pastoralni centar i Tiskovni ured Srijemske biskupije. Ovim činom mi želimo reći da bez Gospodina ne ćemo i ne želimo, te da jedino s Gospodinom možemo učiniti da djelatnost koja se vrši u ovim uredima bude na pomoć svećenicima, a na blagoslov povjerenim nam ljudima – poručio je.

Nakon pozdravnih riječi svi okupljeni su se uputili u prostorije ureda te je uslijedio svečani blagoslov ureda, koji je predvodio mons. Đuro Gašparović.

Po završetku obreda blagoslova svečanim biskupovim proglasom službeno su otvoreni i pušteni u rad uredi. Tom prigodom otkriveni su i natpisi koji označavaju urede u koje će se sada moći redovito dolaziti.

Na koncu je vlč. Ivica Zrno uputio kratku riječ okupljenima predstavljajući rad i viziju BPC-a i TU-a Srijemske biskupije, ističući kako je veoma važno da svi daju svoj doprinos, jer bez toga uredi će ostati samo uredi i ne će ispunjati svoj smisao.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: