Usred kaosa u Mjanmaru, redovnica stala ispred policije i molila da zaustave nasilje

Usred kaosa u Mjanmaru, redovnica stala ispred policije i molila da zaustave nasilje

Kardinal Bo tvrdi da je stotinjak prosvjednika uspjelo pobjeći zahvaljujući redovnici koja je zaustavljala policiju.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Twitter
Objavljeno:
 
01.03.2021 11:51

 

Država Mjanmar u jugoistočnoj Aziji već mjesec dana ne spava mirno. Diljem zemlje narod prosvjeduje protiv vojne hunte koja je izvršila državni udar na civilnu vlast, a policija i vojska na to uzvraća nasiljem. Nekoliko desetaka prosvjednika je ubijeno, dok ih je većina uhićena i privedena.

Nadbiskup Yangoona, kardinal Charles Bo, koji trenutačno vrši funkciju predsjednika Federacije azijskih biskupskih konferencija, objavio je na svom Twitter profilu sliku redovnice, s. Ann Nu Thawng koja je stala ispred policije moleći ih da se zaustave. Kardinal Bo tvrdi da je stotinjak prosvjednika uspjelo pobjeći zahvaljujući redovnici koja je zaustavljala policiju.

– Danas su u cijeloj zemlji održani žestoki prosvjedi. Policija je hvatala, tukla, pa čak i pucala na ljude. Sa suzama u očima, s. Ann Nu Thawng moli i zaustavlja policiju da prestane hvatati prosvjednike. Stotinjak prosvjednika uspjelo je pobjeći zbog redovnice – napisao je na svom Twitter profilu kardinal Bo.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: