[VIDEO] Hercegovačko hodočašće iz Čitluka u Međugorje

[VIDEO] Hercegovačko hodočašće iz Čitluka u Međugorje

Čitluški župnik, fra Miro Šego, zavjetno hodočašće Kraljici Mira najavio je u emisiji ''Izdvojeno''.

Autor
Laudato
Fotograf
Laudato
Objavljeno:
 
23.06.2022 12:35

 

Župnik Župe Krista Kralja u Čitluku, fra Miro Šego, gostovao je sinoć u emisiji ''Izdvojeno'' i najavio zavjetno hodočašće Kraljici Mira iz Čitluka u Međugorje, koje će biti na uočnicu ukazanja BDM, 24. lipnja u 16:30 sati, a krenut će ispred župne crkve u Čitluku.

"Mi smo još prije dvije godine, u vrijeme korone, organizirali zavjetno hodočašće, od župne crkve u Čitluku do župne crkve u Međugorju. Tada smo imali dosta dobar odaziv. Većinom su to bili članovi naše župe i dosta vjernika iz okolnih župa, ovdje iz broćanskoga kraja", prisjetio se fra Miro.

Objasnio je kako je do zavjetnog hodočašća došlo na inicijativu jedne njihove župljanke.

"Prošle godine napravili smo inicijativu na prijedlog jedne naše župljanke da napravimo veliko hodočašće ili veliku devetnicu Kraljici Mira u zahvalu za 40 godina Njezine prisutnosti među nama. Onda smo 8 nedjelja, počevši od 2. svibnja, svake nedjelje od naše župne crkve u 15 sati krenuli zajedno do mjesta Gospina ukazanja na Podbrdu u Bijakovićima. Išli smo 8 nedjelja i bilo je doista lijepo, plodonosno i zanimljivo. Uvijek je bilo tu oko 300 – 500 vjernika", istaknuo je fra Miro.

Kazao je da su završno hodočašće 24. lipnja organizirali kao jednu zahvalu Majci Mariji za 40 godina Njezine prisutnosti. Krenuli su u 16 sati prema Međugorju, a prema procjeni bilo je nešto manje od 8000 vjernika.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: