Vjernici filipinske nadbiskupije u jednom danu posadili 60 000 stabala

Vjernici filipinske nadbiskupije u jednom danu posadili 60 000 stabala

Svećenici, časne sestre i vjernici laici biskupije Tagbilaran na Filipinima sadili su drveće u sklopu kampanje 'Sezona stvaranja'.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Flickr
Objavljeno:
 
10.09.2020 10:58

 

Biskupija Tagbilaran u filipinskoj provinciji Bohol provela je nedjeljnju kampanju u kojoj je posađeno oko 60 000 različitih sadnica. U kampanji je sudjelovalo nekoliko tisuća ljudi, a cilj je povećati brigu za okoliš.

– Molili smo da ljudi, posebno mladi, nauče voljeti stvaranje i brinuti se za okoliš – rekao je 53-godišnji biskup Alberto Uy za Vatican News.

Kampanja je tek jedna od brojnih aktivnosti Crkve na Filipinima tijekom aktualne svjetske ekumenske 'Sezone stvaranja', koja traje od 1. rujna do 4. listopada ove godine. 

Biskup Uy izjavio je da je svaki kršćanin pozvan brinuti se o Božjem stvaranju, istaknuvši da drveće ne samo da uljepšava okolinu već i donosi mnoge praktične koristi ljudima.

Prema podatcima 'Global Forest Watcha' (GFW), na Filipinima se nalazilo 13,2 milijuna hektara prirodne šume, prostirući se na 62 % kopnene površine. U 2019. godini izgubljeno je 48 tisuća hektara prirodne šume, što odgovara 19,1 milijuna metričkih tona emisije ugljikova dioksida.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: