Vjernici poljske biskupije Legnica materijalno će pomoći nastradalima od potresa

Vjernici poljske biskupije Legnica materijalno će pomoći nastradalima od potresa

To je biskupija učinila na molbu nekih vjernika laika porijeklom iz Banjolučke biskupije.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
wikimedia
Objavljeno:
 
11.01.2021 13:25

 

Mons. Robert Kristman službenim je dopisom pozvao sve članove biskupije da u nedjelju 17. siječnja 2021. dadu svoj novčani prilog za nastradale od potresa u Sisačkoj biskupiji.

Generalni vikar biskupije Legnica na jugozapadu Poljske, koja ima dugogodišnje tijesne veze s Banjolučkom biskupijom, osobito zajedničkim vođenjem procesa za beatifikaciju župnika Ante Dujlovića, ubijenog iz mržnje prema vjeri, mons. Robert Kristman službenim je dopisom 4. siječnja 2021. pozvao sve članove biskupije da u nedjelju 17. siječnja 2021. dadu svoj novčani prilog za nastradale od potresa u Sisačkoj biskupiji, prenosi katolički tjednik Nedjelja.

To je biskupija učinila na molbu nekih vjernika laika porijeklom iz Banjolučke biskupije, nakon što su od biskupa banjolučkog, mons. Franje Komarice, saznali da na području, pogođenu potresom, živi također i više tisuća prognanih banjolučkih katolika.

Biskup Komarica sugerirao je da biskup Legnice, mons. Zbignier Kiernikowski, uspostavi kontakt s biskupom sisačkim, mons. Vladom Košićem, što je on i učinio i u svojoj biskupiji odredio da se provede ova akcija kršćanske solidarnosti.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu