Vlč. Ivica Tolla i Amorose održali duhovnu obnovu u Augsburgu

Vlč. Ivica Tolla i Amorose održali duhovnu obnovu u Augsburgu

Protekli vikend Hrvati u Augsburgu proveli su svoje vrijeme pred Presvetim i u slavljeničkom duhu zajedno s vlč. Ivicom Tollom i Amorosama. 

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Amorose
Objavljeno:
 
24.10.2023 16:19

 

U crkvi sv. Sebastiana u Augsburgu proteklog vikenda vlč. Ivica Tolla i Amorose održali su duhovnu obnovu pod nazivom "Ti si ljubljeno dijete Božje". U dva dana, koliko je trajala duhovna obnova, broj vjernika rastao je iz dana u dan, a tako i duh zajedništva i slavljenja. Podsjetimo, Amorose u sklopu svoje turneje Gdje god zoveš do Božića imaju još nekoliko europskih duhovnih obnova, slavljeničkih koncerata i gostovanja. 

"Sve te duhovne obnove, gostovanja i koncerte prikazujemo Duhu Svetomu koji nas vodi kroz cijelu ovu avanturu koju zovemo 'Hod u vjeri s Kristom'. Uvijek ćemo svjedočiti koji smo blagoslov primile kad smo rekle 'da' na Njegov poziv. Pokušavamo zaista da svako gostovanje bude nadahnuto Duhom Svetim, Njegovom svetom voljom i tek onda onom ljudskom komponentom. Mi možemo biti samo taj kanal putem kojeg Bog djeluje onako kako je On to zamislio", posvjedočila je voditeljica slavljenja Iva Smojver odmah nakon povratka u Lijepu Našu. 

Vlč. Ivica Tolla, dugogodišnji suradnik Laudato televizije, u svojstvu duhovnika navedenog benda imao je nagovor na temu iz Lukina evanđelja (Lk 15,11-32) o odbjeglom sinu. 

"Kroz evangelizaciju srca i Unbound molitvu htio sam doprijeti do ljudskog srca da shvati da je svatko ljubljeno dijete Božje i da Bog nikada ne će odustati od nas i da nas nikada ne će napustiti", kazao je vlč. Ivica Tolla. 

"Mi znamo često ograničavati Boga i djelovanje Njegove ljubavi. Mi i ne možemo u potpunosti biti svjesni koliku On to ljubav ima za nas. Ne smijemo ga stavljati u 'kalupe' i svoje nekakve okvire. Kako bismo mogli primiti objeručke tu Ljubav, moramo imati i otvoreno srce i biti spremni preoblikovati svoj život prema Njegovoj svetoj volji. To nikako nije lagano, ali kad stavimo Duha Svetoga u svaku našu odluku, preispitamo je li to u skladu s Njegovim planom, onda će i naše srce biti ispunjeno", kazala je Martina Pustički. 

Svjedoci smo velikog porasta slavljeničkih koncerata, duhovnih obnova i molitveno-evangelizacijskih susreta u Hrvatskoj. Plod je to sve veće potrebe pojedinaca da hodaju u vjeri i koriste se svim duhovnim sadržajima koje im hrvatski slavljenički bendovi, grupe, zborovi i solopjevači pripremaju. 

"Mi kroz naše slavljenje stavljamo u fokus Boga, dajemo mu svaku hvalu i slavu i ne tražimo ništa zauzvrat, već samo da se On proslavlja. U tom trenutku mi uključujemo cijelu zajednicu ljudi koji su tamo došli da slave skupa s nama. On je svake slave dostojan i Njemu pripada svaka hvala. To je ono što nas vodi i što će naš bend uvijek svjedočiti u našem djelovanju", zaključila je Mateja Bunčić. 

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: