Vlč. Ivica Tolla i Amorose u Frankfurtu

Vlč. Ivica Tolla i Amorose u Frankfurtu

Proteklog vikenda Hrvatska katolička župa Frankfurt organizirala je duhovnu obnovu i slavljenički koncert.

Autor
hkz-frankfurt/Laudato/F.P.
Fotograf
Vice Kolak
Objavljeno:
 
15.11.2023 07:33

 

Voditelj duhovne obnove bio je vlč. Ivica Tolla, župnik Župe Uznesenja BDM u Cetingradu, koji je predslavio svete Mise u petak i subotu u crkvi sv. Ante, kao i u nedjelju u frankfurtskoj katedrali. Na svetoj Misi u petak pjevao je zbor mladih Pax pod vodstvom Stjepana Nikolića uz instrumentalnu pratnju Chiare Klapež i Ilijane Ɖukić. Nakon svete Mise uslijedilo je euharistijsko klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom, a taj preuzvišeni čin pratili su sviranjem i pjevanjem Gabrijel Martinović, Nikola Jažo i Ilijana Ɖukić te s. Pavlimira Šimunović.

U subotu je tijekom svete Mise pjevao slavljenički band Amorose kojeg čine Iva Smojver, Martina Pustički i Mateja Bunčić. One su nakon svete Mise održale i slavljenički koncert. Svojom pjesmom dirnule su srca mnogih i ponijele ih bliže Gospodinu, potvrdivši tako izreku “Tko pjeva, dvostruko moli”. Slavljenički band Amorose pjevao je i na svetoj Misi u nedjelju, u crkvi sv. Alberta.

"I dok su nas članice banda duhovno nahranile svojom pjesmom, to isto učinio je i vlč. Ivica Tolla svojom riječju potaknuvši prisutne da Krista pronađu u siromahu, uzevši za primjer sv. Martina. Naglasio je koliko je bitno ljubiti i blagoslivljati one koji nas ne vole. Poučio nas je i novoj mjeri za udaljenost: trajanje molitve krunice, navodeći kao primjer da put od Karlovca do njegove župe traje krunicu i pol. Teško je u kratkim crtama opisatii sve što je vlč. Ivica izrekao, no možda je za kraj dovoljno poruke sažeti u jednu: 'Prepusti se kroz molitvu Bogu i On će ti dati potrebnu snagu za sve'. Hvala vlč. Ivici i slavljeničkom bandu Amorose! Radujemo se nekom novom susretu!" napisali su na svojoj stranici hkz-frankfurt.de. 

amorose

amorose

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: