Zabilježen rekordan broj pobačaja u Engleskoj i Walesu

Zabilježen rekordan broj pobačaja u Engleskoj i Walesu

Skupina koja se zalaže za zaštitu života od začeća, rekla je da ta brojka označava poražavajući porast pobačaja.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Morgan/Flickr
Objavljeno:
 
16.06.2021 09:15

 

Prema najnovijim statističkim podatcima, rekordan broj pobačaja izvršio se u Engleskoj i Walesu 2020. godine. Podatci objavljeni 10. lipnja 2021. godine pokazuju da je prošle godine bilo 210 860 pobačaja, što je najveći broj od uvođenja Zakona o pobačaju 1967. godine, piše CNA.

Skupina koja se zalaže za zaštitu života od začeća, rekla je da ta brojka označava poražavajući porast pobačaja, nakon što je ženama u Engleskoj Vlada dopustila da zbog pandemije koronavirusa mogu izvršiti medicinski pobačaj kod kuće u prvih deset tjedana trudnoće.

– Statistika otkriva katastrofalan gubitak nerođenih života koji je proizišao iz Vladine opasne politike pobačaja – rekao je Michael Robinson iz Društva za zaštitu nerođene djece (SPUC).

Dobrotvorna organizacija Right to Life UK priopćila je da je 693 pobačaja posljedica Downovog sindroma, što je povećanje sa 656 u 2019. godini, dok se 3083 pobačaja izvršilo zbog nekog oblika invaliditeta djeteta.

– Svaki od ovih pobačaja predstavlja neuspjeh našeg društva u zaštiti života beba u maternici i neuspjeh u pružanju pune podrške ženama u neplaniranoj trudnoći – izjavila je Catherine Robinson, glasnogovornica organizacije Right to Life UK

Engleska vlada nedavno je održala sastanak oko toga hoće li nova pravila o medicinskim pobačajima kod kuće učiniti trajnim. Biskup John Sherrington, vodeći biskup za životna pitanja Biskupske konferencije Engleske i Walesa, ranije ovog mjeseca pozvao je na ukidanje te privremene mjere.

– Nastavljamo se protiviti bilo kojoj predloženoj promjeni zbog donošenja trajnog zakonodavstva koje se pokazalo opasnim i kobnim za trudnice i koje je rezultiralo tragičnim i bespotrebnim gubitkom tisuća nerođenih života – poručio je biskup Sherrington.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: