Započelo 89. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Započelo 89. redovito zasjedanje Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine

Radni dio zasjedanja završiti će u četvrtak 21. ožujka.

Autor
Laudato/J.B.
Fotograf
Katolička tiskovna agencija BK BiH
Objavljeno:
 
20.03.2024 13:47

 

Biskupi Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine započeli su jutros svoje 89. redovito zasjedanje u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru pod predsjedanjem nadbiskupa metropolita vrhbosanskog i apostolskog upravitelja Vojnog ordinarijata u BiH, mons. Tome Vukšića, predsjednika BK-a BiH.

Na početku zasjedanja nadbiskup Vukšić pozdravio je biskupe: mostarsko-duvanjskoga biskupa i trebinjsko-mrkanskog apostolskog upravitelja, mons. Petra Palića i novoga banjolučkog biskupa, mons. Željka Majića, pomoćnog biskupa, mons. Marka Semrena te apostolskoga vizitatora za župu Međugorje, mons. Aldu Cavallija.  Uime Apostolske nuncijature na zasjedanju je prisutan njezin tajnik, mons. Javier Camañes Forés, a prisutni su i mons. Zdenko Križić, nadbiskup metropolit splitsko-makarski i predstavnik Talijanske biskupske konferencije, mons. Domenico Cornacchia, biskup talijanske biskupije Molfetta-Ruvo-Giovinazzo-Terlizzi.

''Ovo je prigoda ponoviti više puta izneseni stav da Konferencija (...) podržava početak pregovora i samo pristupanje Europskoj uniji, ali također očekuje da domaća vlast ispuni osnovne uvjete, što je potrebno prije svega radi dobra ljudi i poboljšanja stanja u Bosni i Hercegovini, a također i za ozbiljan pregovarački proces'', kazao je nadbiskup Vukšić u svom pozdravu.

Tijekom zasjedanja biskupi će, između ostalog, saslušati izvješća pročelnika Vijeća, Komisija, Tajništva, Katoličke tiskovne agencije Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine te Misijske središnjice i Papinskih misijskih djela BiH. Dogovorit će i teme predstojećih susreta te razgovarati o uključivanju biskupijskih zajednica u proslavu Jubileja 2025. godine.

Radni dio zasjedanja završit će u četvrtak 21. ožujka u 12 sati konferencijom za novinare u prostorijama Biskupskog ordinarijata u Mostaru na kojoj će sudjelovati nadbiskup Vukšić i biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski, mons. Petar Palić, izvijestila je KTA.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: