Završen 25. međunarodni kongres Renovabisa

Završen 25. međunarodni kongres Renovabisa

Od 8. do 10. rujna održano je sedam pojedinačnih mrežnih događaja na temu 'COVID-19: novi izazov za Crkvu i društvo na Istoku i Zapadu'.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Renovabis
Objavljeno:
 
10.09.2020 16:10

 

Dugi je niz godina Međunarodni kongres njemačke karitativne organizacije 'Renovabis' služio dijalogu između Istoka i Zapada. Zbog pandemije koronavirusa, ove će se godine kongres prvi put održati kao mrežna konferencija, a usredotočit će se na učinke koronakrize na Crkvu i društvo u istočnoj Europi. Među sudionicima je i Laudato televizija sa svojim predstavnikom, kao i prethodnih godina.

– 24. međunarodni kongres 'Renovabis' trebao se održati u Münchenu od 9. do 11. rujna 2020. Da za sve sudionike ne bismo činili dodatne rizike, odlučili smo odgoditi planirani događaj za 2021. godinu. Ipak, tijekom sljedećih nekoliko dana želimo razgovarati o onome što je posljednjih nekoliko mjeseci svima bilo na umu – izjavili su organizatori.

Tijekom utorka, srijede i četvrtka održano je sedam mrežnih pojedinačnih događaja na temu 'COVID-19: novi izazov za Crkvu i društvo na Istoku i Zapadu'. U utorak su održane dvije podteme: 'Korona i ljudi na marginama društva: Poziv na razgovor' i 'Kad je duša izvan ravnoteže: Psihološke posljedice pandemije koronavirusa'. U srijedu su održane teme: 'Prijenos iz Kuće Božje: Iskustva u vrijeme korona ograničenja', 'Humanost i COVID-19 pandemija: Biblijski pristup krizi' i 'Obrazovne institucije za siročad: Crkvena edukacija odraslih u vrijeme koronavirusa'. Posljednjeg dana održane su dvije teme: 'Europa na raskrižju: jedinstvo ili razdor' te 'Migracija radnika i COVID-19'.

Prvotno planirana tema: 'Ekumenizam u srednjoj i istočnoj Europi – zadatak i obogaćivanje' bit će raspravljena sljedeće godine u kontekstu 25. međunarodnog kongresa 'Renovabis'.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Crkva u svijetu

Još iz rubrike: