Donacija Dubrovačke županije vukovarskom Caritasu: 'Ponosni smo što svake godine dolazimo ovamo'

Donacija Dubrovačke županije vukovarskom Caritasu: 'Ponosni smo što svake godine dolazimo ovamo'

Dubrovačko-neretvanska županija već godinama donira kamion neretvanskih voćki prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni dar.

Autor
Laudato/D.R.
Fotograf
Dubrovačko-neretvanska županija
Objavljeno:
 
02.12.2020 11:25

 

U pratnji zamjenice župana, Žakline Marević, kamion pun mandarina stigao je u utorak ispred Biskupijskog Caritasa u Vukovar. Naime, Dubrovačko-neretvanska županija već godinama donira kamion neretvanskih voćki prijateljskoj Vukovarsko-srijemskoj županiji kao božićni dar.

Zamjenica Marević naglasila je kako ovaj prijateljski i poslovni odnos traje već 11. godinu, piše Županija.

– Mi smo ovaj put došli s nešto većom količinom, točnije 16 tona mandarina. Znate da mi svake godine doniramo deset tona, a jedan otkupni centar iz Opuzena donirao je ostatak. Ponosni smo što svaku godinu dolazimo ovamo kako bismo pokazali koliko nam je VSŽ važna i koliko su odnosi između naših dviju županija dobri i pozitivni. Naši župani na korist svih žitelja njeguju divnu i poslovnu suradnju kojom će svi OPG-ovci iz naših županija uspjeti učiniti jednu veliku suradnju i pomak u prodaji proizvoda. To je već krenulo. Oduševljava nas i inicijativa župana Boža Galića da se što prije riješi jedna zračna linija Dubrovnik – Osijek kako bi naši turisti mogli vidjeti sve ljepote koje hrvatska ravnica pruža – rekla je zamjenica Marević.

Župan vukovarsko-srijemske županije, Božo Galić, također je naglasio kako dobri odnosi naše dvije županije već godinama traju kroz gospodarsku, kulturnu i prije svega prijateljsku suradnju.

– Rezultat suradnje, ovako pred Božić i božićne blagdane, darovi su i s njihove i s naše strane. To je jedan znak pažnje i dokaz suradnje koju želimo još više osnažiti, ojačati i suradnjom naših gradova Dubrovnika i Vukovara, Vinkovaca, naših dviju županija. Ta suradnja već daje rezultate, a sigurno će se nastaviti i na gospodarskom planu. Naša je velika želja da iz Zračne luke u Osijeku svako jutro kreće jedan avion koji nosi kvalitetne plodove naše ravnice, našeg rada, prema tržnicama u Dubrovniku, a isto tako njihove proizvode ovamo prema nama. Naša suradnja daje rezultate i u turizmu, a svake godine idemo jedan korak dalje. Zahvaljujem na ovom daru za naš Caritas, koji je znak snažne međusobne potpore jednih i drugih, ne toliko financijske koliko snažne prijateljske i ljudske poruke – zaključio je župan Galić.

Inače, kao uzvratna prijateljska gesta, posljednje tri godine iz VSŽ-a stiže kamion sa deset tona jabuka. Kamion će iz VSŽ-a u Dubrovnik stići u četvrtak, a jabuke će biti podijeljene dobrotvornim udrugama, socijalnim ustanovama, bolnici itd.

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Aktualno

Još iz rubrike: