Alan Hržica i Klapa Smokvica u zajedničkoj suradnji

Alan Hržica i Klapa Smokvica u zajedničkoj suradnji

Predstavljamo vam duet Alana Hržice i Klape Smokvica s otoka Korčule. Videospot za pjesmu "Kruna najljepša" sada je napokon dostupan na YouTubeu.

Autor
Molitvena zajednica 'Srce Isusovo'/Laudato/F.P.
Fotograf
Molitvena zajednica 'Srce Isusovo'
Objavljeno:
 
04.09.2023 16:21

 

"Odrastao sam slušajući i gledajući tu klapu još kao mali dječak. Stoga sam osjećao veliko poštovanje prema pjevačima Klape Smokvica dok sam snimao ovaj videospot s njima. Na kraju spota prikazana je fotografija moje babe Mare i dida Jerka, koji časno i ponosno nosi nošnju Viteške kompanije Smokvica. Istu tu nošnju na dan snimanja spota obukao je moj sin David zajedno sa svojim rođacima, što je za mene bio veličanstven prizor. Zahvaljujem autoru, mom dragom prijatelju Lovri Uglešiću, koji je nesebično darovao ovu pjesmu meni i cijelom hrvatskom narodu. Sretan sam što se ta pjesma već izvodi u crkvama i na koncertima. Ova lijepa marijanska pjesma to doista zaslužuje“, predstavio je pjesmu ukratko Alan Hržica.

Kamera je također zabilježila tradicijsku procesiju na blagdan Velike Gospe, u kojoj se mještani izmjenjuju noseći kip Bogorodice kroz cijelo mjesto.

Pjesma se nalazi na posljednjem Alanovu albumu Pod Tvojim pogledom u izdanju Aquarius Recordsa.

Autor glazbe i teksta: Lovro Uglešić

Glazbeni producent i aranžman: Goran Kovačić

Gitara: Andrej Grozdanov

Klavir: Goran Kovačić

Bas-gitara: Marijo Bilić

Bubanj: Mario Klarić

izvođači: Alan Hržica i Klapa Smokvica

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: