Albina i Dominik Lučić snimili božićnu čestitku u obliku pjesme "Nek pada"

Albina i Dominik Lučić snimili božićnu čestitku u obliku pjesme "Nek pada"

Iščekujući bijeli Božić ove godine, mnogi od nas brzo su kliknuli na novu pjesmu koja se pojavila na Badnjak, koju minutu prije ponoći. ''Nek pada'', pjesma simboličnog naziva, samo nas je jednim klikom odvela u bajkovito bijele prostore, s jednako bajkovitim glasovima.

Autor
Laudato/F.P.
Fotograf
Filip Bašić
Objavljeno:
 
30.12.2021 08:45

 

Naime, pjesmu koja je već nekima poznata kao obrada svjetskog hita ''Let it rain'', na svoj su osebujan i dubok način interpretirali Albina Grčić i Dominik Lučić.

Albinu, koju zastupa ''Universal Music Croatia'', ne treba naširoko predstavljati. Bivša natjecateljica showa ''The Voice Hrvatska'', predstavnica Hrvatske na prošlogodišnjem Eurosongu i vlasnica multimilijunski pregledane obrade pjesme ''Lovely'', koju je izvela uz Filipa Rudana i tako pridobila ne samo hrvatsku, nego i svjetsku pažnju.

A i Dominika, pjevača, kantautora i glazbenog producenta, milijuni su upoznali preko njegova YouTube kanala, gdje se već predstavio obradama pjesama (ZSA ZSA je gostovala u obradi pjesme ''Dubine'', Marko Kutlić u obradi pjesme ''Kao košuta''), ali i autorskim pjesmama koje su osvojile srca publike. Struka je odavno prepoznala njegov talent i specifičan izražaj, pa nije ni čudo da je svojim projektom #CoveromPoHrvatskoj, u kojem poštujući original izvlači ono nešto novo i svježe, osvaja i kolege i pratitelje. Albina je treći gost u tom projektu i na njezino javljanje izrazili su međusobni interes zajedno snimiti pjesmu.

Za obradu zvuka pobrinula se ''LE'' produkcija, a spot je snimao Filip Bašić iz ''Doku Films'' produkcije.

Spot je sniman kraj Samobora, u mjestu Lipovec. Tijekom prosinca nije bilo lako pronaći sniježni prekrivač prigodan za atmosferu pjesme. Pukom slučajnošću, preko prijatelja su saznali za mjesto pod nebom savršeno za stihove nove pjesme, te su u kratkom roku posložili i snimili sve kadrove za ovaj nevjerojatno bajkovit spot – samo nekoliko sati prije no što se snijeg počeo topiti!

Hrvatsko-španjolska verzija glazbeno je osvježenje u ovo božićno doba, kada smo i pomalo zasićeni poznatim, lakim notama. Kao da smo, zahvaljujući Albini i Dominiku, dobili tri minute da zastanemo i prebrojimo blagoslove u vlastitom životu. Ako ste imali ikakvu dvojbu kako nekomu na originalan način čestitati Božić, vjerujemo da će vam na prvo slušanje biti jasnije zašto je ovaj duet naš prijedlog!

Obradu pjesme ''Nek pada'' pogledajte ovdje.

 

Fotogalerija

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba