Dom molitve SB uglazbio molitvu predanja sv. Ignacija Lojolskog

Dom molitve SB uglazbio molitvu predanja sv. Ignacija Lojolskog

Dom molitve Slavonski Brod uglazbio je poznatu molitvu predanja svetog Ignacija Lojolskog “Uzmi, Gospodine” i objavio je upravo na spomendan sv. Ignacija.

Autor
Dom molitve Slavonski Brod/Laudato/F.P.
Fotograf
Dom molitve Slavonski Brod
Objavljeno:
 
01.08.2023 07:44

 

Glazbu potpisuje Matea Mažar, članica slavljeničkog tima Doma molitve Slavonski Brod koja je molitvu uglazbila 2018. godine.

“Koju godinu ranije na put mi dođe knjiga Duhovne vježbe, sv. Ignacija Lojolskog. U toj knjizi ima zapisana ta molitva. Kako sam se često koristila knjigom, sve više sam zapažala kako je ta molitva zapravo duboka. U jednom trenutku doživjela sam kako je dovoljno moliti samo to i dosta je. Bog mi je sve dao, i sve je Njegovo, sve pripada Njemu. Ja Mu sve želim dati, vratiti. Jedino što Ga molim je Njegovu milost i ljubav. Sjećam se kako sam tada gledala samo u tu molitvu, a okolo kao da se sve zamutilo. Poželjela sam ju opjevati, tj. djelovala mi je tako lijepo sročeno da se da pjevati ju. I spontano sam jednom sjela za klavir i tako je nastala.” - kazala je Matea.

U video spotu, osim autorice glazbe, možemo vidjeti i provincijala Hrvatske pokrajine Družbe Isusove, patera Sebastijana Šujevića.

"Ova je pjesma izvrsno uglazbljena molitva sv. Ignacija Lojolskog, molitva predanja i ljubavi - Uzmi Gospodine i primi. Ona svakoga uvodi, tko joj se preda, tko se preda Duhu Božjemu koji uvodi u duboke odnose, u bogatstvo Gospodnje, gdje nas Gospodin želi kao sinove i kćeri. I kao takva, vjerujem da će mnogima pomoći da se pokrenu, da pokrenu duh, volju, kako bi susreli Gospodina na dubljim razinama, povezali se s njime, a onda mu se i ohrabrili i predati se i ljubiti ga, kako nas On ljubi. A Gospodin onda i uzvraća i većom slobodom i većim mirom i većim ostvarenjem identiteta našega sa svim našim talentima koje nam je on dao." - preporučuje p. Sebastijan.

Video spotom želja je bila prikazati jedan dan osobe predane Bogu - od jutarnje molitve, meditacije, posta do odlaska na svetu misu.

Spot je sniman u crkvi župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Brodskom Vinogorju te u crkvi župe Bezgrješnog Srca Marijina na Jordanovcu, a snimatelj i montažer je Jerko Abičić.

Pjesmu je svojom izvedbom obogatio i Martin Kutnar koji je svirao violončelo. Lead vokal pjevala je Matea Mažar, dok su back vokali članovi slavljeničkog tima Doma molitve Slavonski Brod. Klavijature te mix i mastering potpisuje Alen Valinčić.

Nadamo se da će ova pjesma uvesti mnoge u dublje predanje Gospodinu.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: