Godišnji koncert Pjevačkog društva svetoga Josipa Osijek

Godišnji koncert Pjevačkog društva svetoga Josipa Osijek

Mješoviti zbor Pjevačkoga društva svetog Josipa Osijek održao je godišnji koncert u franjevačkoj crkvi Sv. Križa u Osijeku u nedjelju 25. lipnja, na završetku sezone 2022./23., u tridesetoj godini djelovanja.

Autor
DJOS/Laudato/F.P.
Fotograf
DJOS
Objavljeno:
 
26.06.2023 16:12

 

Na početku koncerta zbor je izveo skladbu Josipa Degl¢ Ivellia: ''Svetom Josipu'', a zatim su uslijedile skladbe Pere Ivanišića Crnkovačkog: ''O dođi, Stvorče''; Ćirila M. Juneka: ''Slava'' iz Božićne mise; Ola Gjeilo: ''Ubi Caritas''; M. Talajić – M. Cetinić; ''Hvala, Kriste'' i P. Inwood – E. Costa, prepjev I. Šaško: ''Milosrdni kao Otac'', Himan Jubileja milosrđa. Na koncertu su nastupili solistica Valentina Vojnović koja je otpjevala ''Psallite Deo nostro'', za troglasni ženski zbor i solist Zvonimir Klaić koji je otpjevao ''Panis Angelicus'', C. Franck.

Gosti na godišnjem koncertu bili su učenici Glazbene škole Franje Kuhača Osijek. Rujana Lakotić i Natali Balić izvele su skladbu ''Ave Maria'', F. Gerbič, uz klavirsku pratnju mr. sc. Ivančice Hinek, a David Stojković izveo je skladbu W. A. Mozart: ''Čarobna frula'', K. 620 ''O Isis und Osiris'', arija Sarastra (II,1).

Posjetitelji koncerta su dugotrajnim pljeskom nagradili sve izvođače te zborovođu Josipa Klaića, a zbor je dodatno otpjevao ''Ave Maria'' I. Zajca. Na kraju koncerta fra Zoltan Dukai zahvalio je svim izvođačima ''na prelijepo izvedenim liturgijskim pjesma'' i izrazio nadu da je sve nazočne, kao i njega samoga, u pozitivnom smislu 'protresla' skladno izvedena duhovna glazba.

 

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: