Istinsko pronalaženje Boga događa se u stalnom traganju za Njim

Istinsko pronalaženje Boga događa se u stalnom traganju za Njim

Na svetkovinu Pedesetnice, rođendana Crkve ili Duhova, obrada pjesme ''The more I seek You'' autora Zacha Neesea u aranžmanu Ivana Škunce, objavljena je pjesma ''Što više tražim'' pjevača duhovne glazbe Filipa Panze. 

Autor
Laudato
Fotograf
Filip Vukina/LeDori Studio
Objavljeno:
 
19.05.2024 09:00

 

Zašto se baš odlučio na prepjev ove pjesme, upitali smo Filipa: ''U buci vremena u kojem živimo čovjek se lako može izgubiti i u ponudama ovoga svijeta pogubiti. Zato je važno u tišini svoga srca slušati glas Gospodinov koji govori svakome od nas. Također, u navali silne potrebe za produktivnošću; da se stalno nešto mora činiti kako bi se dogodilo ovo ili ono, Bog nam daje novu perspektivu: dovoljno je samo sjesti tu. Taj 'tu' jesu naše male oaze mira i spokoja: Euharistija, klanjanje, tišina prirode itd. Osim toga, Gospodin nam poručuje da je ponekad (a i počesto) dovoljno 'samo' sjesti i slušati, ne stalno nešto moliti, činiti... Njegova milost i darovi Duha Svetoga dopiru do nas i On nam ih želi darovati, mi im se samo trebamo otvoriti.''

filip panza što više tražim

Videospot za pjesmu nastao je u bazilici sv. Antuna te u kapelici Svetog Duha na Svetom Duhu. Kadrovi iz kapelice vežu se uz pobožnost euharistijskoga klanjanja koja za Filipov život ima najveći značaj te oslikava upravo onaj 'tu' – mjesto sigurnoga susreta s Gospodinom. Kadrovi iz bazilike prikazuju susret s osobama s teškoćama u razvoju i invaliditetom Antunovi ljiljani koji se na Svetom Duhu održavaju jednom mjesečno, a Filip je jedan od volontera. ''Volontiranje s 'Antunovim ljiljanima' mi jako puno znači. Podsjeća me na to koliko je zapravo malo potrebno kako bismo nekoga učinili radosnim i olakšali mu patnje. Ponekad je dovoljan samo osmijeh, zagrljaj, stisak ruke – i sve je rečeno i istinski dovoljno. U Ljiljanima čovjek vjere prepoznaje istinsku sliku Kristovu: Krista raspetoga, odbačenoga, neshvaćenoga, ali i Krista proslavljenoga i uskrsloga. Oni, njihove obitelji i naši volonteri za mene su čista slika Božje blizine.''

filip panza što više tražim

''Vjerujem i nadam se da će i ova pjesma, kao i sve prethodne za koje me Gospodin nadahnuo da ih napišem ili prepjevam, doista omogućiti svima susret s Gospodinovom prisutnišću, pa i na ponekad nezamislivim mjestima. Njegov mir i Njegova ljubav naša su 'mjesta' na kojima se odmaramo i pozorno slušamo Njegov glas, spremni odgovoriti na poziv koji nam upućuje. Također, jedan od ciljeva videospota je i podizanje svijesti o važnosti prihvaćanja i boljega razumijevanja osoba s teškoćama i invaliditetom i njihovih obitelji, čega još uvijek nedostaje u našem društvu'', dodao je Filip Panza.

Autor glazbe i teksta je Zach Neese, prepjev je napisala Mirjana Matijašević, violončelo je odsvirala Dubravka Knežević, a glazbenu produkciju, mix i mastering ponovno potpisuje Ivan Škunca. Spot za pjesmu radio je Filip Vukina u produkciji Nove Eve, dok je kadrove sa susreta Antunovih ljiljana i zajednice "Vjera i svjetlo" snimao Toni Žalac iz LeDori Studija. 

Pjesmu poslušajte OVDJE. 

filip panza što više tražim

Jeste li ovaj mjesec uplatili za Laudato TV? Znate li da naš rad ovisi gotovo isključivo od donacija dobrih ljudi? Pridružite nam se u Klubu prijatelja!

Još iz rubrike: Glazba

Još iz rubrike: